ARTICOLE

Mitul angajarii in perioada Sarbatorilor

Mitul angajarii in perioada Sarbatorilor

Foarte multe persoane considera ca firmele fac putine angajari in luna decembrie, insa managerii de resurse umane considera acest lucru un mit. Tocmai de aceea luna decembrie ar putea fi perioada cea mai buna in care sa iti schimbi locul de munca.

Perceptia este ca, in ultima luna din an, nu se mai fac angajari pentru ca recruiterii economisesc din buget sau nu isi mai complica activitatea cu aspectele administrative ale unei persoane nou venite in companie. Acesta este un mit, multe companii accelereaza procesele de recrutare in aceasta perioada.

Daca un job este vacant, el trebuie ocupat indiferent de perioada din an

Aceasta afirmatie este intarita de numarul crescut de companii mari care angajeaza in aceasta luna: peste 80 de firme vor sa isi ocupe locurile de munca vacante, vezi aici lista de joburi.

Cei care asteapta sa isi reia cautarea de locuri de munca dupa aceasta luna ar putea pierde oportunitati. Exista o persiune mare asupra recruiterilor sa finalizeze procesele de angajare pana se pleaca in vacanta de Sarbatori, de aceea este cazul sa urmaresti indeaproape pozitiile vacante, pana la jumatatea lunii decembrie sunt cele mai bune momente sa fii activ.

Viteza sarbatorilor

Daca volumul locurilor de munca vacante ramane stabil, managerii de resurse umane admit ca vor incetini ritmul recrutarilor intre Craciun si Revelion. Una dintre provocarile acestei perioade este tocmai rapiditatea deciziilor de angajare.

De multe ori, daca procesul de recrutare se lungeste pana aproape de Craciun si persoanele implicate in actul decizional pleaca in vacanta, exista riscul amanarii angajarilor pana in ianuarie. Tocmai de aceea acum este sansa ta sa fii activ, recruiterii se vor decide mai repede sa te angajeze.

Ce mai poti face de Sarbatori pentru un job mai bun

Este foarte bine daca reusesti sa folosesti perioada sarbatorilor in avantajul tau prin relationarea cu persoane din compania in care doresti sa te angajezi. Daca esti deja in procesul de recrutare, mentine legatura cu recruiterul, cel putin printr-o felicitare electronica. Altfel, este un pretext oportun sa reiei legatura cu persoane din aceeasi arie de activitate, fosti colegi de scoala sau de munca, ca sa le spui ca esti in cautarea unui loc de munca.

Ia-o inaintea concurentei

Multe persoane renunta sa mai urmareasca anunturile de locuri de munca in aceasta perioada. Poti sa iti aloci un sfert de ora pe zi ca sa verifici daca a aparut ceva nou si potrivit tie si sa trimiti CV-ul, vor fi mai putine aplicatii decat de obicei si, deci, sansele tale vor fi mai mari. Succes!