ARTICOLE

5 pasi pentru actualizarea CV-ului

5 pasi pentru actualizarea CV-ului
Iti cauti un job sau pur si simplu vrei sa fii mereu pregatit pentru o oportunitate? Actualizeaza-ti mereu CV-ul: nu iti va consuma timp daca o faci periodic, iar potentialii angajatori vor vedea ca esti interesat de oferte. Iata 5 pasi care sa-ti dea o mana de ajutor sa iti revigorezi CV-ul

1. Incepe cu ce este mai recent

Nu te gandi ca va trebui sa te uiti la tot CV-ul - nu inca. Uita-te in schimb la inceputul fiecarei sectiuni ca sa vezi daca poti adauga ceva nou – cursuri, alta companie, noi abilitati, premii, orice inseamna noutate pentru cariera ta.
 
2. Unde ai fost si unde vrei sa mergi

Analizeaza ultima pozitie a fiecarei rubrici din curriculum vitae si intreaba-te daca mai este relevanta pentru obiectivul tau de cariera. Daca nu te ajuta in actuala cautare de joburi sau in noul domeniu de interes, o poti elimina. Poti astfel sa adaugi noi realizari, fara a lungi prea mult CV-ul. Daca este in continuare relevanta, pune-o dupa cele mai recente pozitii care sa obtina cea mai mare atentie.
 
3. Ce ai facut in ultimul an

Indreapta-ti atentia asupra actualului job (sau a celui mai recent, daca esti somer). Scrie-ti in CV realizarile si noile abilitati dobandite in ultimul an. Chiar daca nu ai fost promovat in niciun fel, nu rata nimic nou si relevant pentru o potentiala companie angajatoare.
 
4. Actualizeaza-ti imaginea

Cele mai recente informatii despre cariera ta au nevoie de un nou look. CV-ul tau arata profesionist si stralucitor sau este plan si fara atractie pentru angajatori? Daca inca folosesti acelasi format al CV-ului ca acum 3 ani, poate este cazul sa il adaptezi la prezent si la noile realizari.

5. Corecteaza.Corecteaza. Corecteaza

De fiecare data cand modifici ceva in CV-ul tau este posibil sa apara diverse erori la nivel de informatii sau la nivel de scriere. Citeste si corecteaza CV-ul de cateva ori inainte de a-l trimite companiilor – nu poti fi niciodata prea scrupulos in acest sens.

Daca nu esti multumit de CV-ul tau, alege sa il actualizezi periodic si sa il imbunatatesti, urmand sugestiile Myjob. Aplica acum cu un CV actualizat la una dintre ofertele de locuri de munca!