ARTICOLE

7 noi reguli in cautarea de locuri de munca

7 noi reguli in cautarea de locuri de munca
Daca ai ceva experienta in cautarea de joburi, ai observat poate ca vechile metode nu mai sunt atat de eficiente si este necesar sa adopti noi reguli si modalitati cand vrei un nou job.

Iata cele 7 mari diferente intre atunci si acum:

1. Nu mai poti depinde doar de un CV ca sa obtii interviul. Simpla trimitere a unui curriculum vitae printr-o aplicatie sau direct pe e-mail si asteptarea unui raspuns nu mai sunt viabile in actuala piata. Adauga un portofoliu, o scrisoare de intentie si ai grija ca profilul tau public din retele sociale (daca ai unul) sa te recomande ca un profesionist, nu sa te desconsidere. In plus, nu uita de reteaua de contacte.

2. Experienta ta conteaza mai putin decat in trecut. Poate ca este nedrept, insa angajatorii nu mai vor sa auda de toate locurile de munca prin care ai trecut. Interesul lor este sa citeasca in CV-ul tau ceea ce poti face, in special ca sa fii de folos companiei astazi. Si maine.
 
3. Nu ar trebui sa te astepti sa primesti un e-mail/telefon de respingere, pur si simplu managerii de resurse umane nu au timp sau nu considera necesar sa o faca. Continua sa cauti, sa aplici, sa iti extinzi reteaua de contacte pana cand ai o oferta concreta de job.

4. Un CV nu mai este demult un rezumat al istoricului locurilor tale de munca si al studiilor. Nu merge in urma cu joburile mai mult de 15 ani. Scoate in evidenta realizarile recente, cursurile sau trainingurile.

5. Ai nevoie de un CV in format electronic care sa fie usor de citit si bogat in cuvinte cheie care au legatura cu domeniul in care iti cauti job.

6. Unul dintre primele lucruri pe care le face un potential angajator, mai ales in cazul domeniilor in care imaginea virtuala a angajatului conteaza, este sa iti caute numele pe Google. Acest lucru inseamna ca trebuie sa elimini, pe cat posibil, lucrurile negative despre tine. Daca numele tau este unul comun, ai grija sa specifici in CV profilul de pe retelele profesionale, precum LinkedIn.
 
7. Mai mult ca niciodata lucrurile nu se rezuma la pe cine cunosti, ci cine te cunoaste. Sa iti gasesti un loc de munca astazi nu inseamna numai sa aplici la locurile de munca vacante, ci sa identifici nevoile angajatorului si sa demonstrezi ca le poti satisface.

Incearca, de fiecare data cand iti cauti de munca printr-o forma sau alta, sa iti demonstrezi competentele. Urmareste piata de joburi, pentru ca informatia este pretioasa si cine o detine primul are sanse sporite.