ARTICOLE

Ai nevoie de un job? Iata ce trebuie sa faci chiar acum!

Ai nevoie de un job? Iata ce trebuie sa faci chiar acum!

Esti in cautarea unui loc de munca, ai trimis deja un numar mare de CV-uri, dar nu ai primit inca raspunsurile pe care la asteptai? Daca rezultatele intarzie sa apara, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este calitatea CV-ului tau. Este bine facut? Este relevant? Corespunde cerintelor pe care le-au formulat angajatorii? Iata cateva idei despre cum ar trebui sa iti imbunatatesti chiar acum CV-ul. Pe site-ul Myjob.ro editarea se face simplu, din contul de utilizator.

Completeaza toate campurile. Gandeste-te ca vrei ca CV-ul tau sa fie gasit de angajatori in baza de date, asa ca nu omite completarea campurilor optionale.

Citeste cu atentie CV-ul si asigura-te ca nu contine niciun fel de greseli. Greselile de ortografie pe care angajatorul le observa in CV-uri pot fi un motiv pentru care nu esti chemat la interviu. Pentru a verifica mai usor corectitudinea textului, scoate CV-ul la imprimanta si citeste-l. Vei gasi mai usor eventualele greseli.

Adapteaza CV-ul in functie de cerintele postului. Chiar daca aplici pentru mai multe job-uri, nu te grabi sa le trimiti tuturor angajatorilor acelasi CV. E nevoie de putin efort si de timp, insa, atunci cand aplici pentru o anumita pozitie, analizeaza intai cerintele si vezi cum iti poti adapta CV-ul cat mai bine. Scoate in evidenta etapele cu experienta ceruta de angajator, da mai multe detalii despre un post similar pe care l-ai ocupat in trecut sau descrie atributii de aceeasi natura pe care le-ai avut pe o alta pozitie.

 Selecteaza numai joburile pentru care esti potrivit. Daca trimiti multe CV-uri la nimereala, fara sa iei in calcul ca nu ai experienta necesara sau nu intrunesti toate conditiile, sansele de reusita sunt mici. Trimite-ti CV-ul numai pentru posturile pentru care crezi cu adevarat ca esti potrivit. In cazul in care nu esti sigur, documenteaza-te. Este foarte usor sa afli, printr-o simpla cautare pe internet, ce presupune jobul respectiv.

Asigura-te ca nu ai omis lucruri importante. Include in CV-ul tau toate proiectele relevante pentru jobul la care aplici. Chiar daca acestea nu sunt sau nu au fost finalizate inca, experienta ta pe zona respectiva poate sa fie determinanta pentru angajator. Experienta este data  de faptul ca ai lucrat deja la acel proiect, asa ca nu ezita sa folosesti aceste informatii in CV. Iar daca esti inca angajat, nu uita sa adaugi experienta acumulata de la ultima actualizare a CV-ului.

Promoveaza-ti CV-ul. Pe Myjob.ro ai la indemana o serie de solutii pentru ca CV-ul tau sa fie afisat cu prioritate la cautarile angajatorilor: Top CV, Curier CV sau Aplicatie TOP.  Incearca varianta pe care o consideri cea mai potrivita pentru a-ti mari sansele de angajare.

Sansele de a obtine jobul dorit cresc foarte mult atunci cand te bazezi pe un CV bine facut. Intra in contul tau, verifica-l si actualizeaza-l chiar acum.