ARTICOLE

Model CV de succes: fara puncte slabe!

Model CV de succes: fara puncte slabe!

Interesul oricarui candidat la un job este sa atraga atentia angajatorului prin CV-ul sau si sa obtina un interviu. In practica, acest lucru poate fi realizat daca te prezinti recrutorului cu un CV bun, din care sa reiasa ce stii sa faci, ce ai facut si mai putin punctele tale slabe.

Un model de CV ideal pentru orice job presupune cosmetizarea si ascunderea acestora - reguli de bun simt in promovarea proprie. Cauti un model de CV in functie de care sa te orientezi cand iti redactezi propriul curriculum vitae? Iata o lista cu eventualele puncte slabe si felurile in care le poti sa le atenua sau ascunde.

  • Curriculum vitae de 4 pagini
 
In multe cazuri este dificil (daca nu chiar imposibil) sa iti prezinti toate abilitatile, cariera si educatia intr-un CV de doua pagini, dupa cum recomanda specialistii. Totusi, atunci cand iti treci informatiile intr-un curriculum vitae, tine cont ca:
 
1. angajatorii sunt interesati in mod special de aptitudinile si experienta relevante pentru jobul in cauza;
2. e indicat sa redai cele mai recente locuri de munca si cursuri/studii relevante: spre exemplu, pentru un job de manager de proiect scrie in CV cursul de rigoare si nu mai trece cursul de contabilitate;
3. un curriculum vitae mai scurt este mai usor de citit, deci va avea parte de o atentie mai mare.
 
  • Multe pauze intre joburi
 
Multi candidati, in anumite stadii de cariera, au avut pauze mai mici sau mai mari intre locuri de munca, din diferite motive. Exista doua variante de imbunatatire a acestui punct slab intr-un model de CV:
 
1. voluntariatul si calatoriile (ca motive de pauza intre joburi) ar trebui incluse ca experienta, mai ales daca punctezi aptitudinile obtinute in urma lor;
2. pauzele intre locurile de munca pot fi acoperite daca treci intervalele la nivel de an si nu de luna.
 
  • Prea putine calificari

 

Daca ai prea putine calificari de inclus in CV, poti oricand sa iti pui in evidenta aptitudinile si experienta. In conditiile in care acest lucru iti afecteaza promovarea in cariera, poti alege sa faci un training part-time pentru obtinerea de noi calificari sau sa iti demonstrezi dorinta si potentialul angajatorului.

  • Schimbare de cariera

Vrei sa faci o schimbare de cariera si nu stii ce experienta sa treci in CV? Intr-un model de CV pentru cineva care doreste o alta cariera este indicat sa pui in evidenta aptitudinile si orice experienta intr-un domeniu care are legatura cu viitoarea alegere.

Transforma punctele slabe!

Asigura-te ca eventualele puncte slabe din CV sunt comune sau, mai bine, transforma-le in puncte tari. Iata cateva exemple:

  • daca nu ai facut o facultate, pune accentul pe experienta de job;
  • daca esti intr-un domeniu nou la munca, exprima in CV calificarile, aptitudinile si hobby-urile relevante pentru job;
  • daca ai lucrat in companii mici, poti, in curriculum vitae, sa evidentiezi beneficiile obtinute de angajator in urma muncii tale si realizarile pe care le-ai avut.