ARTICOLE

10 moduri in care sa treci de la un job part time la un job full time

10 moduri in care sa treci de la un job part time la un job full time

Daca in prezent ai un job part time la o companie de top si, dupa cateva luni in acest post, iti doresti un job cu norma intreaga la aceeasi firma, Myjob iti ofera 10 sugestii pentru a reusi sa obtii schimbarea dorita.

1. Manifesta-ti disponibilitatea.

Asigura-te ca managerul intelege ca esti interesat de un job full time in cadrul organizatiei si ca esti capabil sa faci fata provocarilor unui asemenea job.

2. Fii mereu la inaltime.

Gandeste-te la jobul part-time ca la un interviu de angajare prelungit pe care il sustii pentru ocuparea postului dorit. Ai la dispozitie un timp mult mai mare pentru a demonstra performantele de care esti capabil la job.

3. Creeaza-ti propriul job.

In cazul in care in firma nu exista un job cu program de 8 ore pe care sa il ocupi, creeaza tu o pozitie care sa iti permita angajarea pentru un job full time. Ia initiativa si implica-te in cat mai multe activitati din care sa obtii rezultate notabile. Fa-le cunoscute managerului si consolideaza-ti pozitia pentru a primi jobul dorit.

4. Fii atent la cum evolueaza compania.

Jobul tau part-time este probabil cea mai scurta cale pentru a acumula experienta care ulterior te va ajuta sa iti asiguri un job full-time. Vei avea, in plus, avantajul ca angajatorul te cunoaste si nu mai pierde timp si bani pentru a organiza interviuri de angajare cu alti candidati.

5. Arata ca esti de incredere.

Un manager va fi multumit de o persoana care isi respecta teremenele limita si pe care se poate baza in orice circumstanta. Cu cat esti investit cu mai multa incredere din partea managerului, cu atat vei fi mai important pentru companie si vei avea sanse sa obtii jobul full-time la care aspiri.

6. Fii sociabil.

Este important sa relationezi cu oamenii cu care interactionezi la job. Cu cat vei fi mai apropiat de colegii de munca, cu atat este mai probabil ca unul dintre ei sa te recomande pentru un job vacant din companie.

7. Asigura-ti cel putin o scrisoare de recomandare.

Intreba daca pe viitor vei putea sa obtii scrisori de recomandare din parte unui superior. Acest lucru demonstraza ca te gandesti in prespectiva la un job full-time.

8. Pastreaza-ti gandirea pozitiva!

Abordeaza fiecare task al jobului cu optimism, vei putea constata ca ai aptitudini pe care nu le banuiesti si care pot fi dezvoltate.

9. Evalueaza-ti cariera.

Foloseste-te de jobul part-time pentru a testa cariera intr-un anumit domeniu. Noteaza-ti ce iti place si ce nu la fiecare job, astfel incat sa eviti alegerile gresite in cariera.

10. Cauta in continuare.

Daca esti angajat part-time la o companie si faci tot posibilul sa treci la programul full-time, nu inseamna ca trebuie sa te limitezi. Cauta in continuare joburi, nu stii de unde apare o oferta de job mai buna.