ARTICOLE

Tu ai aflat ce te motiveaza?

Motivatia este forta care iti permite sa iti atingi obiectivele, cea care te face sa actionezi, sa obtii ceea ce vrei in viata. Daca vrei sa te schimbi, sa obtii o promovare, un job mai bun, sa construiesti o casa, sa devii un parinte mai bun pentru copilul tau – toate aceste lucruri pot fi usor de obtinut daca este motivat suficient.
Atat timp cat ai o motivatie personala puternica, poti obtine aproape tot ce vrei de la viata. Totusi, ai grija sa nu cazi in capcana de a o lua pe scurtatura ca sa iti atingi telurile. Nu este nicio problema daca drumul este mai anevoios, rezultatul va fi cu atat mai satisfacator.

Cum iti poti dezvolta motivatia in viata?

  • Concentreaza-te asupra unui singur obiectiv la un moment dat
 
Aceasta sugestie ar trebui sa mearga mana in mana cu cea care spune ca obiectivele tale pe termen scurt trebuie sa te ajute in atingerea celor pe termen lung. Poti opta sa notezi tot ceea ce ti-ai propus sa faci, insa ia lucrurile pe rand si in pasi marunti, ca sa te bucuri de fiecare realizare.
 
  • Scapa de orice care te-ar putea distrage
 
Sa spunem ca esti un scriitor care vrea sa termine o carte. Cum poti scrie fraza cu fraza daca in jurul tau este galagie, lumea te intrerupe mereu ca sa iti ceara cate o opinie si, in plus, cainele latra ca trebuie scos afara? La fel se intampla si in viata, cand poti avea destul de multe piedici pana iti atingi scopul propus. Ca sa fii cu adevarat motivat si sa obtii ceea ce vrei, debaraseaza-te pe drum de balastul care iti ingreuneaza atingerea obiectivelor.
 
  • Elimina orice influenta negativa
 
Nu lasa pesimistii sa te influenteze negativ, sa te demotiveze prin enumerarea tuturor lucrurilor dificile pe care trebuie sa le depasesti. In acelasi timp, nu te lasa descurajat nici macar de propriile ganduri, incearca sa privesti pozitiv fiecare intamplare si sa obtii tot ce se poate mai bun din ea.
 
  • Lucreaza constant la auto-motivare
 
Un obiectiv nu poate fi atins daca nu muncesti pentru el si daca nu ii consacri cat mai multe ganduri pozitive. Cauta citate care sa te motiveze, exemple de oameni pe care ii admiri si care au reusit si intalneste-te cu oameni care te incurajeaza. Toate acestea te vor motiva sa mergi mai departe.
Motivatia este combustibilul de care ai nevoie in viata. Cauta lucrurile care te motiveaza, tine aproape oamenii care cred in tine si citeste lucruri care iti vorbesc despre cum poti reusi. In acelasi timp tine minte ca este normal sa ai zile cand te simti demotivat si nu ai chef de nimic, dar nu lasa o astfel de stare de spirit sa te doboare si continua sa lupti ca sa iti atingi obiectivele.

Pe tine ce te motiveaza?