ARTICOLE

Limbile straine care iti aduc salarii mai mari

Limbile straine care iti aduc salarii mai mari

Limbile straine cu o raspandire redusa sunt la mare cautare de angajatori. Persoanele care stiu limbi exotice au sanse sa castige salarii la care multi doar viseaza.

Cele mai multe locuri de munca in care se cer limbi straine exotice sunt cele de call-center. Chiar daca nu ai experienta, insa cunosti foarte bine limba dorita de angajator, si esti in cautarea unui job care sa iti puna in valoare personalitatea si usurinta in comunicarea cu ceilalti, call-centerul poate fi jobul perfect pentru tine.

Beneficii salariale, bonusuri si program flexibil

Pentru ca sunt putine persoane care sunt vorbitoare de limbi exotice, angajatorii fac orice pentru a-si pastra angajatii.Tocmai de aceea, pe langa salariu, vorbitorii de chineza, suedeza sau olandeza pot primi bonusuri lunare de pana la 3.000 de lei. Mai mult, unele companii ofera zile libere suplimentare si un program flexibil. In plus, companiile investesc adesea in traininguri si cursuri pentru ca angajatii sa-si imbunatateasca cunostintele si vocabularul in limba respectiva.

Cum poti invata o limba straina exotica

In prezent nu mai este dificil sa inveti o limba straina. Pe internet exista o multime de resurse gratuite care te ajuta sa-ti dezvolti cunostintele necesare. Desigur, pentru limbi precum mandarina sau araba este bine sa ai un profesor si sa studiezi intr-un cadru organizat pentru a putea face progrese.

La Facultatea de litere se pot studia o multime de limbi straine, astfel, daca urmeaza sa aplici la facultate sau pur si simplu vrei sa mai faci o facultate poti alege o facultate cu limbi straine.

In Bucuresti mai poti invata limbi precum olandeza, sarba, portugheza si chineza la Centrele Fides, ceha la Institutul Ceh, iar japoneza la Scoala japoneza Sakura.

Si pentru ca ne aflam in era tehnologiei, este important sa stii ca pe internet exista o multime de aplicatii care te ajuta sa inveti limbi straine. Coursera, duolingo, udemy, bbc languages sau babbel sunt doar cateva dintre acestea.

Ce cauta angajatorii

Cand vine vorba de limbi straine, engleza nu mai este de mult un plus. Acum angajatorii cauta vorbitori de limbi exotice. Printre cele mai cautate sunt: mandarina, spaniola, hindi, araba, portugheza, bengali, rusa, japoneza, punjabi (limba vorbita in India si Pakistan), germana, franceza, malaieza si swahili.

La nivel mondial, cele mai cautate limbi straine in mediul business pentru importanta economica sunt: germana, franceza, spaniola, araba, mandarina, daneza, portugheza, rusa, suedeza si poloneza.

Cand vorbim despre call-center, cele mai apreciate limbi straine au legatura cu profilul si clientii companiei. Astfel joburile cele mai cautate si mai bine platite in acest moment sunt pentru vorbitorii limbilor nordice: olandeza, suedeza, daneza sau norvegiana.

Cu toate acestea, pe piata de call-center sunt in continuare cautate germana, italiana, spaniola si franceza cu un nivel minim B2 (nivel avansat) asteptat din partea angajatorilor. Mai mult, pentru nivelul C1 (expert) angajatorii sunt gata sa ofere un salariu mai atractiv.

Este important de mentionat ca angajatorii se asteapta ca limba exotica cunoscuta de candidati sa fie completata de cunoasterea obligatorie a limbii engleze la nivel avansat.

Te regasesti in descrierile de mai sus? Seful tau te apreciaza la adevarata ta valoare si stie cand sa te incurajeze sau sa te laude pentru efortul depus? Daca nu, nu strica sa arunci un ochi pe lista de anunturi de angajare de pe MyJob.ro.