ARTICOLE

Myjob.ro - noi oportunitati de munca

Myjob.ro - noi oportunitati de munca

Totul incepe cu prospectarea pietei locurilor de munca fie ca iti doresti un job nou, fie ca urmaresti succesul in cariera, ori acumulare de experienta. Procesul de angajare intr-o companie, incepe fara sa-ti dai seama, inca din momentul in care te-ai decis sa-ti cauti un loc de munca.

Cea mai rapida metoda de a gasi oferte de munca este sa accesezi site-urile de joburi. Focuseaza-te pe joburile al caror specific este asemanator experientiei tale din trecut si care se potrivesc competentelor tale profesionale.

Myjob iti pune la dispozitie tot ceea ce ai nevoie pentru a obtine jobul visat. Creeaza-ti cont in mod gratuit si ai acces la cele mai noi si mai atractive joburi.

Stabileste-ti criteriile de selectie a joburilor:

  • Tipul jobului: part-time sau full-time;
  • Locuri de munca in Bucuresti sau in tara;
  • Functia;
  • Experienta necesara.

Te poate costa timp valoros, sa fii nefocusat in timpul cautarii ofertelor de angajare, asadar, cu cat stii mai repede ceea ce cauti, cu atat vei avea rezultate mai bune.

In sectiunea Companii, gasesti Indexul firmelor care angajeaza, ordonate in functie de industrie, oras sau alfabetic.

Odata stabilit profilul jobului pe care il cauti, pregateste-ti CV-ul si scrisoarea de intentie. Cel mai simplu este sa-ti creezi un CV online pe MYJOB. Aici gasesti anunturi de angajare, multe si diversificate, precum si o multime de instrumente care iti vor fi de folos:

  • posibilitatea de a-ti intocmi mai multe CV-uri sau scrisori de intentie,
  • teste folosite de recrutori la angajare,
  • sfaturi ale specialistilor in resurse umane,
  • articole,
  • metode de follow-up dupa interviu,
  • modele de cereri de angajare.

Vezi aici cele mai interesante elemente din contul tau MYJOB

In contul tau,  poti seta o alerta de joburi si vei primi pe adresa ta de e-mail noi locuri de munca, conform criteriilor selectate de tine.

Daca intentionezi sa aplici la mai multe joburi, creeaza-ti mai multe CV-uri , prin care sa scoti in evidenta, fie experienta in domeniul cerut de companie, fie competentele necesare. In acest fel se va crea o match-uire intre CV-ul tau si joburile dorite, inainte de a aplica pentru posturile respective.

Pentru a crea un CV, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi sectiunea CV-uri. Acum ai doua variante la dispozitie: compleaza campurile prestabilite sau CV copy-paste (pentru a doua varianta angajatoriI te pot gasi doar dupa cuvant cheie, domeniu si oras).

Ataseaza o scrisoare de intentie sau motivatie CV-ului tau prin care sa demonstrezi angajatorului ca te-ai documentat asupra culturii organizationale a companiei, asupra cerintelor jobului si prin care demonstrezi ca esti persoana potrivita pentru a ocupa postul. Poti folosi unul dintre modelele puse la dispozitie, in limba romana sau in limba engleza. Le gasesti in contul tau la Sectiunea Scrisori de intentie. Poti opta deasemenea, pentru intocmirea pe cont propriu, a unei scrisori de intentie.

Un site de recrutare online are o multime de avantaje, insa exista si pericolul concurentei intre candidati pentru obtinerea unui interviu la compania dorita.

Pentru a minimiza efectele acestui dezavantaj, fii cu un pas inaintea altora !

Urmareste MYJOB in social-media! Adera la pagina de Facebook a MYJOB! Urmareste joburile promovate si postarile! Inscrie-te in grupurile de joburi din orasele unde intentionezi sa te angajezi!

 

Simplifica-ti procesul de cautare a unui job chiar acum!   Creeaza un cont!