ARTICOLE

Cum arata CV-ul neconventional care iti asigura jobul mult dorit

Cum arata CV-ul neconventional care iti asigura jobul mult dorit

 

"Give me a minute, I'm good,

Give me an hour. I'm great

Give me 6 months and I'm unbeatable"-este autodescrierea folosita in CV de catre Sumukh Mehta, un tanar din India care a reusit sa impresioneze prin creativitate si astfel, a obtinut job-ul mult visat fara sa mai sustina interviul de angajare. 

Te intrebi cum poti obtine si tu job-ul mult dorit intr-un domeniu creativ cum ar fi web

Design sau advertising? Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa renunti la vechiul CV si sa-i oferi o actualizare moderna- este cea mai buna sansa prin care poti demonstra creativitatea si talentele artistice. Internetul continua sa ia amploare, de ce sa nu folosesti acest lucru in favoarea ta? 

Iata ce trebuie sa faci ca CV-ul tau sa atraga atentia angajatorului: 

 

Foloseste un design creativ

Nu trebuie sa ai foarte multe cunostinte in domeniu ca sa realizezi un cv neconventional care sa impresioneze si cel mai "dificil"angajator. 

Renunta la CV-ul clasic si pune-ti in valoare creativitatea, impactul va fi garantat.

Trebuie sa te asiguri ca design-ul CV-ului tau este unul reprezentativ, dar cat se poate de nonconformist. Alege un design interesant, concetreaza continutul intr-o pagina si separa-l in texte scurte incadrate in mai multe chenare pentru ca scopul tau este sa transformi CV-ul intr-o adevarata placere de a citi,  nu intr-un document ineficient si plictisitor. Informatiile bine organizate vizual, te vor ajuta sa iti atingi obiectivul propus.

 

Transforma-ti propria imagine intr-un brand

Daca iti doresti sa trimiti si o scrisoare de intentie alaturi de CV , dar vrei  sa obtii impactul dorit, gaseste un mod creativ prin care sa aplici un logo pe fiecare pagina, astfel incat sa transmiti unicitate si profesionalism. Este o modalitate excelenta de a demonstra angajatorului ca poti fi unic, dar in acelasi timp, ca ai si cunostinte in domeniul identitatii vizuale.

Inainte de a-ti structura textul pe care doresti sa-l integrezi in CV, incearca sa creezi o pictograma simpla folosind initialele tale incadrate intr-un cerc, de exemplu. Astfel, iti poti realiza propriul logo, simplu, dar unic.

 

Un CV bun trebuie sa te vanda

Singura ta sansa prin care te poti face remarcat este ca "prima ta carte de vizita" pe care o vede potentialul tau angajator sa fie una impecabila. Numarul cautarilor Google dupa cuvintele cheie "cv creativ" este in continua crestere. Ce inseamna acest lucru? Simplu, oamenii vor sa isi creasca sansele in lupta pentru joburi si cauta orice mijloc prin care se pot diferentia de concurenta.

Mai mult de atat, sfatul specialistilor in resurse umane este unul cat se poate de clar: Iesi din tipare!

Foloseste-ti abilitatile tale de designer si "impacheteaza CV-ul tau intr-un ambalaj atractiv caruia nu i-ar putea rezista nici cea mai pretentioasa companie.

Daca iti doresti sa afli si alte lucruri interesante pe care le poti pune si tu in practica, te asteptam sa ne vizitezi blog-ul - https://www.plummedia.ro/blog/.