ARTICOLE

Un site web profesional, cheia succesului in comertul online

Un site web profesional, cheia succesului in comertul online

Comertul online a luat o amploare uriasa in ultimul an, de la debutul pandemiei Covid-19. Toata lumea stia ca acestea reprezinta viitorul, iar viitorul s-a grabit sa vina odata cu inchiderea oamenilor in case prin masurile restrictive pentru prevenirea raspandirii COVID-19. Afacerile care nu existau in online si care nu au reusit sa se adapteze rapid la noua situatie au avut mult de suferit, in special in primele luni de pandemie. Cei mai multi au inteles ca trebuie sa se adapteze in nol context economic, insa, ca si in offline, in piata online ai nevoie de o strategie bine pusa la punct pentru a razbi.

Cel mai important lucru in comertul online este un site bine pus la punct. Acesta este cel mai ieftin si cel mai bun mijloc de publicitate, un instrument care poate atrage mereu clienti noi. Pentru a fi eficient, trebuie "ingrijit" in permanenta, mai ales ca in online concurenta pare a fi si mai acerba. Daca un magazin fizic are limite cand vine vorba de plaja de clienti, in e-commerce oricine iti poate trece "pragul"; daca ai un business in Cluj-Napoca, el va fi accesibil si pentru un client din Constanta, care, daca nu ar fi fost magazinul online, probabil nu ar fi ajuns niciodata la produsele sau serviciile tale.

Un magazin online functioneaza nu doar fara granite, ci si fara program fix; oricine poate accesa oferta oricand, de oriunde si nu numai ca nu vei inchide nici noaptea, dar nu vei mai fi nevoit sa suspenzi activitatea din cauza restrictiilor, daca istoria se va repeta.

De ce ai nevoie pentru un business online de succes

Daca vrei sa incepi sau sa muti o afacere in online ai nevoie de un site web profesional. Acesta trebuie sa te ajute sa comunici clar si direct cu clientii, sa fie usor de accesat si foarte intuitiv, sa le ofere utilizatorilor informatii despre produsele si serviciile din oferta, dar si posibilitatea sa iti ofere feedback.

Indiferent de tipul de afacere si de obiectul de activitate, daca folosesti crearea rapida a unui site prin ionos.ro, vei beneficia de masuri excelente de securitate si siguranta, protectie impotriva virusilor si programelor tip malware, dar si impotriva hackerilor, fiind sigur nu doar pentru tine, ci si pentru vizitatorii site-ului.

Nu te zgarci la serviciile de hosting si alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine cerintelor tale, nu pe cel mai ieftin. Cel mai mare furnizor de servicii de gazduire din Europa are pregatite servere care ofera clientilor sai stabilitate si fiabilitate. In plus, vei beneficia de e-mail in propriul domeniu, copii de siguranta zilnice, baze de date super rapide, protectie antivirus si asistenta in mai multe limbaje de programare, in functie de tehnologia preferata.

Un magazin online nu are nevoie doar de un website complet functional, ci si de un plan de afaceri, de un serviciu de distributie si de optimizare SEO.

Un web site profesional – un magazin fara limite in spatiu si timp

Un magazin online creat dupa sabloane grafice eficiente, adaptate afacerii tale, pe care poti publica usor clipuri si fotografii, produse noi, iti va permite sa iti extini afacerea oriunde, sa ajungi la oricine, fara limitari in timp si spatiu. Un site bine realizat, intuitiv, accesibil atat de pe dispozitive fixe, cat si mobile, structurat simplu si creativ in acelasi timp poate fi garantia succesului in e-commerce. Cu o strategie potrivita de marketing online (SEO, social media marketing, Google Ads etc) poti ajunge mai usor la publicul tau tinta.

Pentru ca am amintit mai sus de feedback din partea utilizatorilor, este bine sa punctam faptul ca recenziile primite de la acestia, pot fi foarte utile, intrucat ofera date relevante despre felul in care sunt percepute produsele si serviciile pe care le oferi. Chiar si recenziile negative sunt extrem de utile, ba poate chiar mai utile decat cele pozitive, deoarece iti arata ce trebuie sa schimbi pentru a imbunatati afacerea si relatia cu clientii.

Studiile realizate de specialisti au aratat cat de importante sunt recenziile in e-commerce:

•  - 85% dintre consumatori pun pret pe recenzii la fel de mult ca pe recomandarile primte de la apropiati

•  - 49% dintre consumatori nu achizitioneaza un produs sau un serviciu care nu are un rating bun sau recenzii favorabile

Lipsa feedback-ului de pe site-ul afacerii tale poate genera neincredere din partea oamenilor interesati de produsele tale, care ar putea presupune ca recenziile primite au fost negative si au fost sterse sau ascunse.

De altfel, stergerea unei recenzii negative de pe site se poate intoarce impotriva afacerii ca un bumerang; motivul este foarte simplu: cel care a oferit feedback negativ poate observa ascunderea acestui lucru si se poate plange pe alte platforme, ceea ce va afecta imaginea magazinului tau online. Mai mult, recenziile clientilor nemultumiti ar trebui sa fie primele carora sa le raspunzi, asigurandu-i de faptul ca parerea lor a fost luata in considerare si ca se va incerca eliminarea problemelor semnalate.