ARTICOLE

De ce nu merg romanii la dentist?

De ce nu merg romanii la dentist?

Sănătatea dentară ar trebui să fie una dintre prioritățile de bază ale oricărei persoane.

Prin controale regulate la medicul stomatolog pot fi prevenite și tratate la timp, diverse afecțiuni dentare sau ale gingiilor.

Bolile dinților identificate și tratate la timp vor costa mai puțin și vor putea fi tratate într-un timp mult mai redus.

Cu toate acestea, conform datelor studiului realizat de Millward Brown România, aproximativ 40% dintre români nu au fost la dentist și peste 20% au declarat că nu vor merge în viitorul apropiat.

5 afecțiuni dentare frecvente

Durerea dentară este principalul motiv pentru care pacienții ajung la un control stomatologic.

Iată care sunt bolile cu cele mai frecvente cauze declanșatoare de durere și disconfort dentar:

 1. Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune care atacă smalțul dentar, putând duce până la necesitatea extragerii nervului dentar sau pierderea dintelui. Se recomandă tratarea cariei în fazele incipiente, pentru a putea fi reparată și restaurată fizionomia inițială a dintelui cu ajutorul materialelor estetice.

 2. Placa bacteriană și tartrul depuse pe suprafața dinților pot provoca, în formele avansate, apariția bolilor gingivale și distrugerea dinților. În acest caz sunt recomandate igienizările profesionale regulate prin: detartraj ultrasunete cu periaj profesional și Airflow.

 3. Lipsa unuia sau mai multor dinți este o problemă des întâlnită în prezent, dar pentru care, stomatologia modernă oferă soluții foarte eficiente. Funcția corectă de masticație și fizionomie a pacientului poate fi refăcută perfect prin diverse tipuri de proteze sau implanturi dentare.

 4. Poziția incorectă a danturii poate provoca un aspect inestetic al zâmbetului, dar și diverse afecțiuni ale articulației temporo-mandibulare. Medicul ortodont va recomanda în acest caz pacienților aparate dentare personalizate, care le vor corecta poziția dinților în timp, fără disconfort.

 5. Gingivita și bolile parodontale provoacă sângerări, iritație sau sensibilitate gingiilor și afectează structura de susținere a dinților. Lipsa tratării la timp a acestor afecțiuni, prin igienizări profesionale regulate la cabinet, poate duce la pierderea prematură a dinților.

Acestora le pot fi adăugate și: hipersensibilitatea dentară, bruxismul sau creșterea molarilor de minte, care necesită o evaluare atentă a unui specialist stomatolog.

Motive pentru care românii întârzie vizitele la stomatolog

Costul ridicat al tratamentelor și teama de acestea sau de medicul dentist împiedică adesea, multe persoane să aibă grijă de sănătatea dentară la timp.

Însă, tocmai prevenția este cea care le reduce pe ambele!

În plus, majoritatea tratamentelor stomatologice moderne nu implică durere.

Semnele unei fobii față de dentist pot fi următoarele:

 • - doar simplul gând de a merge la stomatolog îți provoacă neliniște;

 • - ești agitat(ă) în noaptea dinainte consultației la stomatolog;

 • - îți aștepți cu multă teamă rândul pentru a intra în cabinet;

 • - te simți panicat(ă) și ai respirația îngreunată atunci când dentistul folosește instrumentele stomatologice.

Dacă te regăsești în cele de mai sus, doar respiră adânc și gândește-te la faptul că: mergând la medicul stomatolog vei scăpa de durerile acute și vei avea grijă de sănătatea ta dentară.

Clinica stomatologică Syrodent are grijă de tine!

Din grijă pentru sănătatea dentară a pacienților săi pe termen lung, clinica Syrodent by Dr. Adel Abboud din București îți propune câteva soluții:

 1. 1.Problema BANILOR

 • - Economisește puțin câte puțin din bugetul tău lunar pentru urgențele stomatologice.

 • - Accesează abonamentul anual oferit de clinica Syrodent și vei avea parte de o consultație gratuită și de multe alte reduceri la tratamente.

 • - Vânează constant reducerile oferite de clinica Syrodent (de exemplu: 50% reducere la pachetul de igienizare profesională prin: detartraj ultrasunete cu periaj profesional și Airflow).

 1. 2.Problema FRICII

 • - Alege-ți un medic stomatologic profesionist, în care știi că poți avea încredere.

 • - Fii pozitiv(ă), gândindu-te că vei trece cu bine de vizita la stomatolog.

 • - Distrage-ți atenția de la gândurile negative ascultând muzică, gandindu-te la ceva frumos sau exersând jocuri de cuvinte.

 • - Când ești în cabinet, distanțează-te de activitățile medicale, gândindu-te la altceva în timpul procedurii.

Vei înțelege, la final, că medicul stomatolog nu este inamicul tău, ci prietenul tău.

Un prieten a cărei ocupație este bazată tocmai pe grija față de tine și oferirea celor mai potrivite soluții de tratament, cu cel mai mic grad de disconfort.

Transformă această prietenie într-un parteneriat de durată, care să îți asigure sănătatea dentară pe termen lung!

Profită de tehnica stomatologiei moderne și alege să ai grijă de sănătatea dinților tăi, alături de o clinică modernă și de medici experimentați!

PROGRAMEAZĂ-TE la Clinica Stomatologică Syrodent by Dr. Adel Abboud din București, Strada Barbu Văcărescu, Nr. 41 - Telefon: 0752 100 030!