ARTICOLE

Cat conteaza norocul in obtinerea unui job bun

Cat conteaza norocul in obtinerea unui job bun
Exista oameni foarte buni care raman blocati intr-un job sub nivelul lor de expertiza si, la extrema cealalta, persoane care obtin in mod surprinzator niste posturi foarte bune. Lucrul acesta m-a facut sa ma gandesc la propria cariera si sa ma intreb cat are norocul de-a face cu jobul pe care il am.

La inceput m-am gandit ca da, norocul este un factor important. Dar pe masura ce scriu aceste randuri imi dau seama ca o parte dintre situatiile in care am considerat ca norocul este cel care m-a calauzit sunt, in fapt, supraestimate. Sunt 5 factori care pe mine m-au ajutat in cariera in mare masura:

1. Maximum de profesionalism

Intotdeauna am incercat sa fiu cat mai buna, indiferent de tipul locului de munca. Poate datorita mandriei sau a laturii mele competitive, dar, de fiecare data, prefer ca munca pe care o fac sa fie calitativa. Drept pentru care ma si pot lauda cu cateva rezultate notabile.

2. Gestionarea propriului brand

Fie ca ne place sau nu, fiecare are cateva etichete – tehnic, inteligent, logic, lenes, zgomotos. Toate acestea sunt imagini pe care le prezentam celor din jur si care vin in mintea oamenilor atunci cand se gandesc la noi. Este vorba, in fapt, de propria reputatie. Iar aceasta poate sa dauneze sau sa ajute carierei.

3. Sete de cunoastere

Acumularea constanta de noi aptitudini si obtinerea de cunostinte sunt foarte importante pentru mine. De fiecare data cand ma angajez la un nou loc de munca ma simt entuziasmata si motivata sa invat noi lucruri.

4. Depasirea zonei de confort

De fiecare data cand mi-am dorit sa invat mai mult si sa castig mai mult, am fost dispusa sa ies din zona de confort si sa experimentez.

5. Reteaua de contacte mereu innoita

Este un lucru bun sa stabilesti prietenii si cunostinte si sa mentii relatiile periodic. Desi in mod normal nu combin viata personala cu cea profesionala, imi place sa pastrez relatiile bune cu oamenii din interiorul si din exteriorul companiei. Totodata, imi place sa stiu ca pot asocia oameni cu oportunitati – intotdeauna las loc de buna ziua.

Nu stiu cati dintre acesti factori m-a ajutat mai mult, insa consider ca toate au un rol important. Pot contoriza factorul noroc poate atunci cand intalnesc o persoana deosebita, cu care rezonez si prin care imi pot mari reteaua de contacte.

Tu crezi ca un job bun depinde de noroc?