ARTICOLE

Ti-ai terminat studiile? 5 sfaturi ca sa te angajezi mai repede

Ti-ai terminat studiile? 5 sfaturi ca sa te angajezi  mai repede

Gasirea primului job este pentru multi tineri absolventi un moment important si uneori dificil. Cei mai multi angajatori prefera candidatii cu experienta,  insa exista o serie de oportunitati si pentru cei care au absolvit o forma de invatamant si vor sa lucreze. Iata cateva idei pentru a cauta eficient si a gasi rapid primul loc de munca.

Afla cat mai multe informatii despre jobul/joburile dorite

Este aspectul cel mai important de stabilit. In functie de domeniul de pregatire, esti deja orientat catre anumite categorii de joburi. Poti face o selectie a tipurilor de joburi care crezi ca ar fi potrivite pentru tine, iar apoi sa te documentezi asupra cerintelor, plusurilor si minusurilor sau a numarului de oferte existente pe piata.

Si pentru ca de multe ori imaginea pe care ti-ai creat-o despre un anumit job nu este foarte precisa, incearca, pe cat posibil, sa obtii informatii direct de la sursa, discutand cu oameni care sunt angajati in astfel de pozitii sau care iti pot oferi pareri avizate (prieteni, colegi, cunostinte, consultanti de resurse umane etc).

Nu amana prea mult momentul angajarii

Daca nu ai alte planuri, concenteaza-te pe gasirea locului de munca dorit. Nu te lasa descurajat de primele refuzuri, chiar daca acestea iti mai reduc din entuziasm. Incearca sa te concentezi pe indeplinirea scopului tau, fa-ti un program zilnic pe care sa-l aloci acestei activitati si respecta-l, chiar daca tentatia de a amana lucrurile intervine destul de des. Determinarea si concentrarea asupra gasirii unui job vor avea in scurt timp rezultate.

Nu aplica la intamplare

Cauta jobul care ti se potriveste, nu orice fel de job. Verifica atent cerintele anunturilor si trimite-ti CV-ul numai acolo unde crezi ca indeplinesti conditiile. In cazul in care in anunt apare o formula „experienta constituie un plus”, trimite-ti CV-ul impreuna cu o scrisoare de intentie in care sa explici de ce ar trebui sa ti se acorde o sansa pentru a ocupa acel post, in ciuda faptului ca nu ai inca experienta.

Conteaza pe ajutorul apropiatilor

Anunta-ti prietenii si cunoscutii ca esti in cautarea unui job. De multe ori, cei apropiati iti pot oferi oportunitati reale de angajare si o recomandare valoroasa. Pentru ca multe companii cauta personal prin intermediul propriilor angajati, o recomandare venita la momentul potrivit iti poate aduce jobul pe care ti-l doresti.

Foloseste orice oportunitate pentru a capata experienta

Daca ofertele de munca full time intarzie sa apara, fii deschis si catre alte posibilitati. Joburi temporare, pe baza de contract, joburi sezoniere sau voluntariatul sunt modalitati in care poti capata experienta care sa conteze in viitorul apropiat in CV-ul tau sau pot sa iti ofere sanse de a patrunde in domeniul care te intereseaza pentru o cariera.

Incepe chiar acum sa-ti cauti in mod eficient un job! Intra in contul tau de pe Myjob si stabileste-ti o alerta pentru a primi pe e-mail ofertele de munca din domeniile care te intereseaza.