ARTICOLE

Test: Iti iubesti jobul?

Test: Iti iubesti jobul?

Consideri ca ai gasit un job unde vrei sa ramai sau accepti acest loc de munca doar ca sa iti platesti acum facturile, pana apare ceva mai bun? Iata un test amuzant ca sa afli daca adevarata ta “dragoste” profesionala este actualul job sau mai ai de cautat. 

Pentru fiecare afirmatie de mai jos, alege daca este mai degraba adevarata sau mai degraba falsa in ceea ce te priveste, vizavi de jobul pe care il ai.

1. Ma simt fericit cand ma gandesc la jobul meu.

2. Sunt nerabdator sa ajung la job in fiecare zi.

3. Povestesc entuziast familiei si prietenilor despre ce fac la job.

4. Sunt in ultimele zile de concediu si deja imi fac planuri despre ceea ce o sa fac la job.

5. Balanta dintre lucrurile bune si cele neplacute la job atarna mai greu inspre primele.

6. Uneori sunt atat de pasionat de ceea ce fac la job incat uit sa imi mai iau pauze.

7. Mi-ar placea sa imi fac jobul chiar si daca as primi mai putini bani.

8. Cand sunt in concediu imi verific e-mail-ul si telefonul pentru a vedea cum merg lucrurile la job in lipsa mea.

9. Ma simt norocos sa am un asemenea job.

10. Lucrez peste program pentru ca asa vreau.

11. Ma simt plin de energie cand sunt la job.

12. Timpul zboara repede cand imi fac jobul.

13. Nu urmaresc anunturile de joburi si nu sunt in cautare de noi oportunitati de cariera.

14. Daca mi-as pierde actualul job, mi-as face mai multe griji in privinta gasirii unui loc de munca la fel de bun decat in privinta banilor.

15. Ma pot imagina stand multi ani la acest job.

Fiecare afirmatie pe care ai considerat-o “adevarata” valoreaza un punct si nu ai niciun punct pentru fiecare propozitie “falsa”.


Rezultatele testului

0 puncte: Actualul job nu iti ofera ceea ce vrei si meriti. Este cazul sa te orientezi catre alte variante de joburi, poate ar trebui sa schimbi si domeniul de interes.

1 - 5 puncte: Exista lucruri care iti plac in legatura cu jobul de acum, insa pot fi adesea trecute cu vederea atunci cand te coplesesc aspectele negative. Cauta in continuare alte oferte de joburi.

6 - 10 puncte: Sunt multe aspecte care iti plac la jobul tau, ai putea sa te simti implinit in cariera pentru mult timp intr-o asemenea pozitie. Totusi, in aceeasi masura, poti gasi un alt job care sa te multumeasca.

11 - 15 puncte: Se pare ca ai intalnit jobul ideal. Tu si jobul tau sunteti facuti unul pentru celalalt. Cel mai indicat este sa nu fii totusi atat de implicat intr-o astfel de relatie profesionala. Adu-ti aminte sa iti acorzi, din cand in cand, timp liber pentru a te ocupa si de altceva - te vei intoarce la job mai entuziast.