ARTICOLE

Solutii simple la locuri de munca cu probleme

Solutii simple la locuri de munca cu probleme

Te-ai saturat de eternele probleme de la job? Dificultatile si situatiile tensionate de la diverse locuri de munca depind de tipul de munca si pot fi adesea o caracteristica a domeniului de activitate. Problemele la unele locuri de munca pot fi o cauza a mediului de lucru, cum ar fi eticheta de la job.

Indiferent de tipurile de locuri de munca prin care ai trecut si poate vei trece, iata cateva solutii simple pentru a putea sa eviti dificultatile comune.

  • Evalueaza-ti propriul comportament la locul de munca

Tensiunile care apar la multe locuri de munca pot avea motive diferite si nu sunt intamplatoare, dar inainte de a vorbi, asigura-te ca propriul comportament este parte din solutie si nu din problema.

Spre exemplu, daca esti deranjat la job ca unii dintre colegi isi iau pauze lungi pentru fumat sau luat masa, incearca sa iti controlezi propria frustrare decat colegii. Managerul probabil a observat atitudinea acestora si vei vedea diferenta la bonusurile de la salariu.

  • Vorbeste direct cu colegii

La locurile de munca in care simti ca ai vreo problema cu comportamentul unui coleg, adopta o atitudine onesta si provoaca o discutie deschisa si intre patru ochi cu respectivul. Daca te simti inconfortabil sa ridici problema la o discutie fata in fata, scrie un e-mail. Nu evita confruntarea, altfel risti sa acumulezi frustrari si sa ai probleme la job.

  • Discuta cu managerul

In cazul in care vreun coleg comite o eroare care afecteaza intreaga activitate de la job, ar putea fi necesar sa discuti cu un superior. Exista locuri de munca unde este mai indicat sa adopti metoda unei discutii oneste, chiar daca acest lucru implica acuzarea unei alte persoane decat sa risti ca intreaga munca sa iti fie subminata.

Daca esti intr-o astfel de situatie, fii concret si da exemple, insa limiteaza-te la aspectele importante, nu insira o serie de probleme minore care te-ar discredita.

  • Scrie o nota interna

Daca la vechile locuri de munca ai intampinat probleme la nivelul echipei cu care lucrai, la actualul job poti adopta metoda simpla a unei note interne. Stabileste inca o data regulile, pentru a atentiona astfel, intr-un mod politicos, pe cei care nu isi fac treaba sau au atitudini incorecte.

Conflicte de la orice locuri de munca isi gasesc solutii simple atunci cand acestea se bazeaza pe comunicarea directa sau pe o atitudine pozitiva. Atat timp cat se doreste solutionarea, locurile de munca care genereaza probleme au, adesea, rezolvarile la indemana in mediul intern, iar identificarea cauzei reale poate fi primul pas important.