ARTICOLE

Home office: de ce nu este optim sa lucrezi de pe canapea si cum sa faci altfel?

Home office: de ce nu este optim sa lucrezi de pe canapea si cum sa faci altfel?

Home Office este un termen despre care s-a vorbit mult în ultima perioada. Există foarte multe ghiduri despre cum să fii mai productiv, mai eficient, despre cum să-ți împarți munca și despre importanța comunicării cu colegii. Dar la fel de importante sunt și condițiile și mediul optim. De exemplu, să îți amenajezi un colț de lucru bun. Să lucrezi de pe canapea poate fi o adevărată pacoste.

În ultima perioadă, circumstanțele ne-au forțat să ne închidem între cei patru pereți ai casei noastre, unde am încercat să ne relaxăm, să învățăm și să lucrăm. Nu este întotdeauna ușor, dar ceea ce putem face este să căutăm modalități de a face situația mai ușoară și mai personalizată. Un colț de lucru este un spațiu pe care nu toți obișnuiesc să îl aibă acasă. Lucrurile s-au schimbat și nu mai este suficient să te ocupi de câteva e-mailuri din fotoliul sau canapeaua ta. Cel puțin spatele tău nu va fi deloc mulțumit și vor apărea probleme din cauza posturii incorecte. Cum putem crea condiții bune de lucru la domiciliu?

Când munca de acasă începe să te enerveze

Munca de acasă nu este pentru toată lumea, dar toată lumea poate găsi o modalitate de a o face. Și dacă ocazional te lovește luna plină...

  • - să vă amintiți că cineva vă fură mereu cutiile de prânz la serviciu
  • - că te cerți mereu cu colegii tăi despre temperatura din birou
  • - că trebuie să te trezești devreme și să pleci târziu 
  • - că pantalonii de trening nu sunt cea mai potrivită ținută

Și dacă nici măcar asta nu te face să te simți mai bine, e timpul să-ți schimbi colțul de lucru!

Reguli de bază

Ar trebui să fiti la fel de productiv acasă ca și la serviciu. Să te trezești dimineața și să nu fii nevoit să pleci de acasă poate fi un avantaj, dar și un dezavantaj. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți stabilești o rutină. Similar cu programul pe care îl aveți în mod normal atunci când vă treziți și mergeți la serviciu. Apoi, trebuie să separați spațiul de lucru de cel de joacă. De aceea, o zonă de lucru este esențială, cel puțin în ceea ce privește un scaun de birou și un birou. 

Scaune de calitate 

O zi obișnuită de lucru necesită în medie 8 ore de muncă. Prin urmare, ar trebui să stați tot acest timp pe un scaun de birou de calitate și de preferință, ergonomic. Acest lucru presupune sa fie adaptabil și să ne ajute sa avem o postura corecta a spatelui în timp ce suntem așezați. În același timp înălțimea scaunului, a spătarului și a tetierei trebuie să fie reglabile. Unele tipuri de scaune oferă, de asemenea, un mecanism de legănare care este perfect pentru întărirea șoldurilor și a coloanei vertebrale. Astăzi, veți găsi pe piață nenumărate scaune care vor fi atât funcționale, cât și estetice, și cu siguranța veți găsi unul care să se încadreze perfect și în designului locuintei dumneavoastra.

Yoga între e-mailuri

Nu uitați că nici măcar cel mai bun scaun de birou nu va compensa mișcările și întinderile. Trebuie să faceți pauze între sarcini, să vă plimbați. În timpul pauzelor mai scurte, vă puteți întinde și în fața ecranului. Înconjurați-vă umerii, capul, întindeți-vă încheieturile mâinilor, spatele, relaxați-vă și respirați adânc. Obișnuiți-vă să stați jos în mod corespunzător și veți vedea că și productivitatea dumneavoastră se va îmbunătăți. Un mouse sau o tastatură ergonomică, suport pentru încheietura mâinii sau o minge pot fi de ajutor.

Iluminat 

Lumina zilei este importantă, așa că asigurați-vă că zona de lucru are multă lumină naturală. Dacă nu aveți această opțiune, nu puteți face nimic. Cu toate acestea, ar trebui să compensați cu o lumină artificială cel puțin adecvată, astfel încât să nu-ți afecteze ochii și să îți poți vedea clar biroul și monitorul. 

Aer curat și miros de cafea

Un alt sfat pentru a vă face biroul de acasă mai plăcut este aerul proaspăt și o doză de energie. Puteți obține acest lucru fie pe cale clasică cu ajutorul cofeinei, fie mâncând bine, făcând mișcare și dormind suficient. O zi de lucru productivă este legată de mulți factori, iar bunăstarea mentală este cu siguranță foarte importantă. Puteți sa creati un spatiu de lucru personalizat pe nevoile dumneavoastră chiar la domiciliu. Așa că dați-i drumul.

 

Sursa photo:  DimaBerlin / Shutterstock.com