ARTICOLE

Cum sa supravietuiti intoarcerii la serviciu

Cum sa supravietuiti intoarcerii la serviciu

Stim cat de grea este intoarcerea la birou dupa un concediu petrecut departe de responsabilitati, de stres, sau de problemele de la serviciu. Va asteapta sute de emailuri, zeci de activitati derulate, si mormane de documente pe birou. De aceea va oferim cateva idei pentru a va ajuta sa treceti peste acest moment fara eforturi exagerate, si fara a va speria de "ce va asteapta".

Nu fixati stacheta in varf din prima zi
Incercati ca macar in primele 2-3 zile in care reveniti la birou sa nu va programati intalniri, sau activitati care va iau timp sau pentru care trebuie sa va pregatiti. Studiile spun ca reacomodarea cu locul de munca pana la productivitate maxima poate dura pana la doua zile. Asa ca nu va speriati si nu va enervati daca nu va ies toate asa cum ar trebui din prima zi. In plus, pentru a scapa mai usor de aceste zile, nu va programati activitati prea solicitante.

Pauzele mici si dese...
Pentru primele doua saptamani, impuneti-va pauze zilnice de 5-10 minute in care sa va relaxati, reducand astfel stresul generat de revenirea la serviciu si ceea ce aveti de recuperat din urma.Va recomandam sa luati cate una dupa fiecare activitate importanta pe care ati finalizat-o. Aceste mici pauze trebuie completate de un bun management al timpului dvs astfel incat sa nu fiti nevoit sa stati peste program pentru a recupera.

Eliminati intreruperile.
Dupa curatarea initiala, verificati-va emailul intre anumite intervale orare, stabilite dinainte, si raspundeti negativ colegilor care va intreaba daca "aveti un minut?" Cand va vine o idee care nu are legatura cu ceea ce faceti in momentul respectiv, nu va lasati distras, notati-o pe un post-it, sau in agenda, si reveniti la activitatea initiala. Cititi lista de notite la sfarsitul zilei.Si incercati sa oferiti si sefului acelasi privilegiu. Nu-l stresati din prima zi cu intrebari, clarificari, decizii.

Combinati serviciul cu amintirile din vacanta.
Faceti o lista cu toate ideile despre activitatile dumneavoastra care v-au venit in timpul vacantei. E aproape imposibil sa nu va fi gandit la cateva. Cand va doboara activitatile de recuperare, reluati lista si lucrati un timp la ceea ce va place, sau la ceva ce v-ati gandit sa schimbati. Dupa cateva minute, incercati sa reveniti la ceea ce faceati initial.

Nu incercati sa va povestiti toata vacanta azi.
Cu totii suntem tentati sa povestim colegilor TOT ce am facut in concediu. Aceasta este o mare pierdere de timp, in prima zi de lucru. Folositi o singura povestioara, cea mai interesanta, pe care povestiti-o tuturor, economisind astfel timp pe care il puteti folosi altfel, si asigurandu-va in acelasi timp ca nu veti plictisi pe nimeni.
Speram ca veti supravietui cu succes intoarcerii la serviciu, si ca sfaturile MyJob vor fi, ca de fiecare data, de un real folos pentru dumneavoastra. In ultimul rand, nu uitati ca un job la care va este neplacut sa va intoarceti, poate nu e cel mai potrivit.