ARTICOLE

Cum sa spui ramas bun cand pleci de la un loc de munca

Cum sa spui ramas bun cand pleci de la un loc de munca

Sa parasesti un loc de munca nu este deloc usor, indiferent de circumstante. Chiar daca stii ca te asteapta un viitor mai bun despartirile sunt intotdeauna dureroase, mai ales ca ai investit timp (uneori mai mult timp decat petreci in compania familiei sau a prietenilor), ai legat relatii profesionale, dar si prietenii de durata.

Asadar, modul in care iti iei ramas bun este foarte important. Un e-mail este cel mai bun mod de a anunta plecarea ta si de a le transmite cateva ganduri colegilor, sefilor si, dupa caz, clientilor. Atentie insa, nu scrie un e-mail standard pentru toata lumea. Acestea trebuie personalizate in functie de relatiile pe care le ai cu cei din jur. Iata trei exemple din care sa te inspiri.

E-mail pentru colegi

Buna, [Nume],

Dupa cum stii deja, incepand din [data], imi voi parasi pozitia de [denumire pozitie] din cadrul [Nume companie].
Desi sunt incantat(a) de oportunitatea care mi s-a ivit, sunt in acelasi timp trist(a) sa-mi iau ramas bun de la tine. Nu iti pot spune cat de mult m-am bucurat de timpul petrecut impreuna si cat de mult conteaza pentru mine prietenia pe care mi-ai aratat-o in tot acest timp.
M-ai facut sa vin cu nerabdare la munca si imi voi aminti intotdeauna [un momentul amuzant sau gluma in interior].
Acesta este sfarsitul perioadei pe care am petrecut-o la [Nume companie] dar, cu siguranta nu este sfarsitul prieteniei noastre. Ai numarul meu, asadar nu ezita sa ma suni cand doresti sa ne vedem la [cafea / masa / film]. Te asigur ca si eu voi face acelasi lucru.
A fost minunat sa lucram impreuna!

Iti urez toate cele bune,
[Numele tau]

E-mail pentru manager

Emailul pentru manager trebuie sa fie unul profesional in care sa-i multumesti pentru lucrurile invatate in timpul colaborarii voastre.

Buna, [Nume],

Din moment ce astazi este ultima mea zi la [Nume companie], imi doresc sa-ti multumesc pentru lucrurile frumoase pe care le-am invatat de-a lungul timpului. Nu as fi reusit fara indrumarile tale.
Pentru mine a fost o experienta placuta si ma bucur ca am reusit sa facem lucrurile posibile impreuna.
Chiar daca drumurile noastre se despart aici, mi-ar placea sa pastram legatura. Asadar, nu ezita niciodata sa ma contactezi la [e-mail personal]!
Iti multumesc din nou pentru tot! Iti doresc mult succes pe mai departe, tie si echipei [nume departament]!

Toate cele bune,
[Numele tau]

E-mail pentru clienti

Daca pozitia pe care ai avut-o in cadrul companiei implica lucrul cu clientii, la plecarea din companie trebuie sa le trimiti si acestora un e-mail in care sa le multumesti pentru colaborare si sa le spui cine urmeaza sa-ti preia task-urile.

Buna ziua, [Nume],

Va trimit acest e-mail pentru a va informa ca incepand cu [data] voi parasi pozitia de [nume post] din cadrul [nume companie].
Doresc sa va multumesc pe aceasta cale pentru colaborarea fructuoasa. A fost o adevarata placere sa lucram impreuna!
Incepand din [data], task-urile mele vor fi preluate de [nume]. Il/o puteti contacta la [date contact].

Va doresc toate cele bune!
[Numele tau]