ARTICOLE

4 sfaturi pentru 8 ore de munca mai placute

4 sfaturi pentru 8 ore de munca mai placute

Cel putin 8 ore pe zi, in cinci zile lucratoare le petreci la job, alaturi de colegi. Pentru confort fizic si psihic, aceasta perioada a zilei trebuie sa fie una care sa iti trezeasca un minimum de interes. Ai nevoie si de putina auto-motivare, ca sa poti merge mai departe la job. De aceea, incearca sa:

  • gasesti placere in lucurile marunte;
  • inveti mereu ceva nou;
  • castigi inca o zi la job in care sa te respecti pentru atitudinea pozitiva de a privi lucrurile.

Daca rutina zilnica ti-a distrus placerea de a munci, iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a recapata placerea de a veni la job:

  • Fa ceva pentru tine!

Tot trebuie sa petreceti atata vreme la job - adu mai aproape de tine mediul in care lucrezi. “Umanizeaza” biroul cu un ghiveci cu flori, o fotografie de familie, un element care face parte din hobby-ul tau. Aceste mici lucruri la job te vor face sa zambesti in zilele in care esti in lupta cu timpul pentru a termina o sarcina.

  • Ajuta un coleg la job!

Alege sa acorzi ajutor la job unui coleg care este in urma cu un proiect. Ofera-i sprijin si te vei simti mai bine. Zambeste la job toturor celor pe care ii intalnesti, vei avea parte de aceeasi atitudine - sunt gesturi mici, dar ele iti pot aduce respectul si simpatia celor din jur.

  • Rezolva un lucru pe care il tot amani

De cand nu ai mai facut curat in sertarul biroului de la job? Cand ai facut ordine in dosarele din dulap sau printre zecile de hartii adunate pe birou? Vino cu 15 minute mai devreme la job si armonizeaza un pic spatiul in care lucrezi. Cand vei fi terminat vei privi orele de job mult mai placut si vei incepe ziua cu bateriile incarcate.

  • Spune “multumesc”

Nu te costa nimic sa fii politicos - in schimb, le arati celor cu care lucrezi la job ca le apreciezi munca sau ajutorul. Printr-un singur cuvant, “Multumesc”, reusesti sa aduci un zambet pe fata unui coleg de job, iar tu te vei simiti garantat mai bine.