ARTICOLE

4 moduri de a-ti creste sansele sa obtii jobul dorit

4 moduri de a-ti creste sansele sa obtii jobul dorit

Un nou interviu inseamna o sansa importanta de a ajunge la jobul dorit. Daca ti-ai actualizat CV-ul si ai deja pregatite raspunsuri pentru intrebarile standard pe care le astepti, atunci te poti concentra si asupra altor aspecte importante  care iti pot fi de ajutor.

Dovedeste-ti interesul fata de compania unde vrei sa te angajezi
Atitudinea pozitiva si interesul manifestat fata de ceea ce iti spune interlocutorul vor fi apreciate. Daca ai intrebari, nu ezita sa le pui. Este un moment bun in care poti arata ca te-ai documentat cu privire la activitatile si realizarile companiei respective, pregatind cateva intrebari. Acest aspect este si mai important daca persoana cu care sustii interviul este chiar coordonatorul echipei.  

Incerca sa citesti printre randuri
Daca vrei sa stii cat mai multe despre viitorul loc de munca, despre modul in care functioneaza echipa din care este posibil sa faci parte, cauta sa interpretezi corect informatia care iti este furnizata. Urmareste cu atentie ce ti se spune de exemplu despre persoana care a ocupat inainte postul pentru care candidezi, despre frecventa orelor suplimentare, despre modul de evaluare a competentelor angajatilor. 

Concentreaza-te asupra mesajului transmis
Fata in fata cu un anumit angajator, te poate influenta modul in care acesta se comporta, daca iti zambeste si te incurajeaza sau, dimpotriva, are o atitudine mai distanta si este mai putin comunicativ decat ti-ai dori. In oricare dintre situatii incearca sa nu te lasi influentat de atitudinea acestuia, ci incearca sa evaluezi cat mai obiectiv mesajul pe care il transmite.

Depaseste-ti  temerile si ideile preconcepute
Se intampla mai ales in cazul candidatilor cu experienta sa aiba deja o imagine asupra tipului de job pentru care aplica, asupra cerintelor si problemelor frecvente care apar. Daca ai avut experiente mai putin placute la jobul anterior, este firesc sa te temi de o eventuala repetare a lor. Incearca sa elimini orice temere si sa te concentrezi exclusiv asupra a ceea ce are de spus interlocutorul. Depasind anumite prejudecati/experiente legate de pozitia respectiva, ai sanse mari sa descoperi o noua oportunitate pentru cariera ta.