ARTICOLE

3 sfaturi pentru a lasa loc de Buna ziua

3 sfaturi pentru a lasa loc de Buna ziua

Atunci cand decideti sa va schimbati locul de munca aveti de ales intre a va desparti in conditii colegiale de vechiul colectiv si a urma o cale mai putin amicala. Incercati, pe cat posibil sa alegeti prima varianta, veti avea numai avantaje.

1 Parasiti compania in conditii fairplay si veti putea cere referinte pentru noul job. Este posibil ca decizia de angajare pentru noul post sa tina de o recomandare scrisa de la fostul manager. Anuntati-va managerul direct ca doriti sa parasiti compania, acordati-i acestuia un ragaz care sa ii permita sa gaseasca un inlocuitor si cu siguranta veti primi referintele pe care le meritati.

2 Anuntati-va din timp managerul ca doriti sa va schimbati locul de munca si in cazul in care veti avea nevoie de sprijin il veti putea obtine. Este posibil ca in viitor sa aveti nevoie de un sfat din partea fostului sef. Incercati sa va ganditi si la varianta mai putin placuta in care va trebui sa va intoarceti la fostul loc de munca.

3 Nu aveti nici un motiv sa va certati cu colegii alaturi de care ati muncit zi de zi. Despartindu-va amical veti putea sa iesiti cu ei peste cateva saptamani la o bere si sa faceti schimb de impresii.