ARTICOLE

Recrutarea candidatilor: modele de e-mailuri pe care companiile trebuie sa le trimita

Recrutarea candidatilor: modele de e-mailuri pe care companiile trebuie sa le trimita

O buna comunicare cu candidatii este esentiala in cadrul oricarei companii. Acest lucru da dovada de seriozitate, iar companiile au sanse mai mari sa atraga cei mai buni candidati. Iata cateva template-uri de e-mailuri pe care trebuie sa le trimiti candidatilor in momentul in care aplica pentru un post in cadrul companiei sau pentru a-i invita la interviu.

E-mail pentru confirmarea primirii CV-ului

In cazul in care primesti unul sau mai multe CV-uri pe e-mail este important sa trimiti un mail de confirmare catre aplicant. Nu trebuie sa fie un e-mail lung ci doar unul in care il anunti ca ai primit CV-ul si ca urmeaza sa-l contactezi pentru stabilirea unui interviu, dupa studierea tuturor aplicatiilor.

Subiect: Iti multumim ca ai aplicat pentru postul de [denumire post] din cadrul [nume companie]

Buna, [Nume candidat],
Iti multumim ca ai aplicat pentru pozitia de [denumire post] din cadrul [nume companie]. Te informam ca am primit CV-ul tau. Momentan echipa noastra revizuieste toate cererile si intentionam sa planificam interviurile in perioada [specifica o perioada]. Daca te vei numara printre persoanele selectate vei primi [un telefon/un e-mail] pentru programarea unui interviu.
Toate cele bune,
[Nume]
[Semnatura]


E-mail pentru programarea unui interviu

Subiect: Invitatie la interviu [nume companie]

Buna, [Nume candidat],
Iti multumim ca ai aplicat pentru pozitia de [denumire post] din cadrul [nume companie].
CV-ul tau ne-a atras atentia si am dori sa te cunoastem. Te invitam la un prim interviu la sediul firmei noastre. Vei sustine interviul cu [nume si functie]. Interviul va dura aproximativ [ X ] minute si veti avea ocazia sa discutati despre pozitia [denumire pozitie] si sa afli mai multe despre compania noastra.
Te rugam sa ne anunti care dintre urmatoare optiuni este convenabila pentru tine:
[ Luni, Z/L, 9:00 am ]
[ Marti, Z/L, 11:00 am ]
[ Marti, Z/L, 4:00 pm ]
Daca niciuna dintre aceste perioade nu este convenabila pentru tine te rugam sa ne anunti cand ai putea sa ajungi pentru a stabili data si ora interviului.
Asteptam cu nerabdare sa auzim vesti de la tine,
Toate cele bune/Cu respect,
[Nume]
[Semnatura]

E-mail de reamintire pentru participarea la un interviu

Dupa stabilirea datei si orei la care va avea loc interviul nu uita sa trimiti un e-mail cu o zi inainte de interviu, pentru a-i reaminti candidatului de intalnire. Iata cum ar trebui sa sune e-mailul:

Subiect: Interviu [nume companie] pentru pozitia [denumire post], maine [data si ora]

Buna, [Nume candidat],
Iti reamintim ca te asteptam maine [data si ora] la sediul companiei noastre din [adresa completa]. Daca ai nevoie de informatii suplimentare ne poti contacta la [numar telefon].
Toate cele bune/Cu respect,
[Nume]
[Semnatura]

Stabilirea celui de-al doilea interviu

Subiect: Invitatie la al doilea interviu pentru [nume post] in cadrul [numele companiei]

Buna, [Nume candidat],
Iti multumim pentru prezenta la primul interviu pentru postul de [denumire post]. Ne bucuram ca am avut onoarea sa te cunoasteam si ne dorim sa te invitam la un al doilea interviu la sediul firmei noastre.
De data aceasta interviul va fi sustinut cu [nume si pozitie] si va dura aproximativ [X] minute. In cadrul celui de-al doilea interviu [mentioneaza scopul acestuia: vei sustine un test/vei discuta despre o anumita sarcina, etc.]
Ai putea ajunge la [data si ora]? Anunta-ne daca alta data sau ora ar fi mai potrivita pentru tine.
Asteptam cu nerabdare sa te revedem.
Toate cele bune,
[Nume]
[Semnatura]