ARTICOLE

6 strategii de recrutare care iti garanteaza succesul

6 strategii de recrutare care iti garanteaza succesul

Ai nevoie de noi angajati pentru compania ta? Fie ca este vorba despre deschiderea unor posturi noi sau despre eliberarea unor pozitii, trebuie sa ai cateva strategii de recrutare bine puse la punct pentru a gasi angajatii ideali pentru compania ta.

Pentru a atrage cei mai buni candidati, trebuie sa dai dovada de profesionalism. De la scrierea anuntului la modul de selectare a personalului si pana la comunicarea cu acesta, totul este extrem de important si nimic nu trebuie tratat cu superficialitate.

Iata care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont:

1. Gandeste ca un om de vanzari

Chiar daca esti in cautarea unui angajat pentru compania ta, trebuie sa gandesti ca un om de vanzari. Practic trebuie sa faci tot posibilul pentru a-l convinge pe viitorul angajat sa accepte jobul. Nu trebuie sa te lasi tu convins de acesta, ci invers.

2. Scrie un anunt atractiv

Primul pas in selectarea angajatului ideal este scrierea unui anunt atractiv. Acesta nu trebuie sa contina doar ceea ce iti doresti de la angajat si ce ii poti oferi, ci si date despre companie. O scurta descriere a companiei, insa atractiva, care sa-l faca pe candidat sa-si doreasca sa afle mai multe detalii despre companie si sa-si doreasca sa fie selectat pentru interviu, poate face minuni.

Un anunt fad, scris incorect, nu va atrage angajatii buni. Din contra! Ii va pune pe fuga. Acestia nu numai ca nu vor aplica la anuntul tau ci, pe viitor vor evita orice anunt de angajare postat de compania ta, stricandu-i astfel si reputatia, care va fi dificil de recastigat.

3. Pune-ti compania intr-o lumina buna

Este foarte important sa-ti pui compania intr-o lumina buna. Chiar daca este vorba despre redactarea anuntului de angajare sau despre prezentarea companiei in cadrul interviului, trebuie sa vorbesti despre realizarile companiei. In plus, in cadrul interviului este important sa spui si ce planuri de viitor are compania, desigur, fara a divulga detalii confidentiale. O companie in continua dezvoltare are sanse mai mari sa atraga cei mai buni candidati.

Fii pregatit cu raspunsuri pentru orice intrebari. Viitorul angajat te poate surprinde cu intrebari la care nici nu te astepti, asadar fii pregatit sa raspunzi la orice intrebare.

4. Fii activ pe retelele de socializare

Ne aflam in era tehnologiei, asadar este important sa fii activ pe retelele de socializare. Adauga anuntul pe pagina de Facebook a companiei, dar si pe contul de Linkedin. In acest fel, persoanele interesate deja de compania ta vor vedea anuntul si pot aplica pentru postul vacant.

O alta modalitate de recrutare o constituie cautarea candidatului perfect pe aceleasi retele de socializare. Nu astepta ca acesta sa aplice la anunt ci incepe chiar tu o vanatoare printre candidatii care au deja experienta in domeniul respectiv.

5. Analizeaza concurenta

Analizeaza concurenta directa sau indirecta si afla care sunt pragurile de salarizare pentru posturi similare in cadrul companiilor respective. In acest fel te asiguri ca salariul oferit de compania ta este similar cu celelalte. In plus, este important sa stii ca bonusurile precum bonuri de masa, tichete de vacanta, asigurari medicale, etc. atrag candidati cu experienta care pun mare pret pe aceste detalii.

6. Fii prompt

Odata ce ai contactat candidatii pentru interviu, fii prompt si mentine in permanenta legatura cu acestia, pana la finalul perioadei de recrutare.

Daca acestia nu au fost selectati pentru etapa urmatoare trimite-le un mail de instiintare. In schimb, in cazul candidatilor selectati pentru urmatoarea faza a interviului, anunta-i din timp cand va avea loc urmatorul interviu. In cazul in care, din diverse motive, urmatorul interviu este amanat pentru o perioada mai indelungata, suna candidatii si anunta-i. In acest fel vor sti ca esti cu adevarat interesat de ei si nu se vor indrepta spre alte companii.