ARTICOLE

Munca de la birou: cum atragem angajatii capabili

Munca de la birou: cum atragem angajatii capabili

Mediul profesional al nostru, al tuturor, s-a schimbat enorm in ultimii doi ani, iar daca marile companii erau pregatite sa adopte modelul agile, acum cunoastem cu totii modul de lucru hibrid. O decizie fireasca, dictata de iminenta unui risc sanitar pentru care nimeni nu a avut o solutie, inca de la inceput. Suntem pregatiti sa ne intoarcem la realitatea de dinainte de pandemie? Managerii care pun pe primul loc gradul de crestere al increderii fata de lucrul la birou au o solutie inovatoare la indemana. 

Ce beneficii aduce un spatiu de lucru colaborativ

Experienta pe care o are un angajat la locul de munca poate contribui decisiv la apartenenta pe care acesta o dezvolta fata de colegi sau de team leaderi. Existenta unui spatiu comun este importanta, in special pentru ca echipa sa aiba flexibilitate si sa isi mentina productivitatea. In acelasi timp, insa, este necesar sa existe zone distincte, in care echipele restranse sa aiba liniste, pentru sesiuni de brainstorming sau pentru apelurile video. 

De ce sa investesti in siguranta sanitara

O problema globala cere o solutie pe masura provocarilor pe care le ridica. Este vital ca managerii sa puna in executie mijloace moderne, sustenabile si eficiente, prin care sa repopuleze marile parcuri de business. Solutia ar putea veni din partea Genesis Property, unul dintre cei  mai mari proprietari de cladiri de birouri clasa A din Romania. Aceasta se numește IMMUNE Building Standard™ si reprezinta o certificare pentru cladiri ce include 135 de masuri de protectie sanitara. 

Prin acestea, dezvoltatorii sau proprietarii pot oferi chiriasilor increderea si confortul unei cladiri sanatoase. Fie ei angajati sau rezidenti, cu totii pot beneficia de sisteme de purificare a aerului, de dezinfectare a suprafetelor, de sistemele de dezinfectie a aerului cu raze UV in lifturi, pentru un transport sigur intre etaje, precum si de un sistem de purificare a apei. 

Ce spatii de relaxare merita sa amenajezi

Oricat de antrenant ar fi colectivul in care activam, oricat de simpatici ar fi colegii si oricat de pasionati am fi, cu totii vom ajunge sa simtim stresul cauzat de munca de birou. Este intelept ca angajatii sa beneficieze de un spatiu de relaxare. Poti introduce in peisaj obiecte de arta, o masa de fussball sau de ping-pong, o tinta de darts sau alte elemente care sa favorizeze socializarea.

Cum construim atasament in randul angajatilor

Comunicarea este unul dintre elementele-cheie ale unei relatii sanatoase intre colegi, echipe si departamente. Este important ca membrii fiecarei organizatii sa poata oferi si primi feedback in mod constructiv, iar angajatii sa se simta sprijiniti de fiecare data cand au de-a face cu o situatie dificila. Este important ca munca sa le fie apreciata, efortul sa fie recunoscut, iar managementul sa fie un partener in atingerea obiectivelor profesionale. 

Ce putem face pentru motivarea fireasca

Orice companie cunoaste zile in care angajatii sau chiar managerii duc lipsa de inspiratie, de planuri si de perspectiva.  Acestea sunt momentele in care fiecare dintre ei si-ar dori sa simta ca au parte de un mediu prietenos. Atunci cand comunicarea este deschisa, iar rezultatele sunt rasplatite fara intarziere, toata lumea vegheaza la obiectivele pe termen lung si poate contribui la inovatie. 

 

Fiecare companie este diferita, fiecare angajat are o personalitate proprie, dar inovatia si empatia vor face mereu diferenta, in momentele de cumpana. Cu solutii adaptate la contextul actual, spatiile de lucru pot redeveni zone sigure pentru activitatea profesionala si medii propice pentru idei noi

 

Credit foto: Shutterstock