ARTICOLE

Beneficii motivationale cu buget redus

Beneficii motivationale cu buget redus

Una din modalitatile prin care va puteti asigura ca angajatii dumneavoastra nu vor fugi spre prima oferta mai buna pe care o primesc este oferirea de pachete de beneficii adaptabile. MyJob va ofera cateva modele de beneficii care pot fi implementate cu un buget relativ redus si care pot furniza rezultate spectaculoase in ceea ce priveste loialitatea angajatilor. Puteti oferi aceste beneficii in trei feluri: a) tuturor angajatilor, b) acelor angajati care cer o marire salariala, c) tuturor angajatilor, insa in functie de performantele individuale. In functie de strategia dvs. de resurse umane, puteti folosi oricare din aceste modele, sau pe toate, insa MyJob va recomanda cea de-a treia varianta.

Inainte de toate, stabiliti clar bugetul alocat programului de fidelizare. Apoi enumerati posibilele beneficii pe care vreti sa le oferiti angajatilor, in functiile de nevoile acestora, si de oportunitatile pe care le aveti. Stabiliti un nivel de valoare pentru fiecare beneficiu. Nu uitati sa negociati atunci cand achizitonati aceste pachete de beneficii. In final, angajatii vor beneficia de preturi mai mici pentru beneficii pentru ca dumneavoastra ati cumparat en-gross. In cazul in care ati ales varianta c, sau in cazul in care e vorba de beneficiile pentru toti angajatii, prezentati aceasta lista fiecarui membru al echipei, explicand-i care este pentru achizitionarea de beneficii in functie de performante, pozitie, responsabilitati, si, foarte important, ce trebuie sa faca sau ce conditii sa indeplineasca pentru a putea primi acele beneficii. Asigurati-va ca lista de beneficii este publica si ca este cunoscuta de toti angajatii, insa acordati confidentialitate fiecaruia in ceea ce priveste bugetul pe care il are la dispozitie. Atingeti doua obiective: va fidelizati angajatii si ii motivati pentru a da randament maxim. In plus, folosind aceasta varianta, puteti evita situatia in care oferiti un beneficiu unei persoane care nu il apreciaza in schimb ar aprecia un altul mult mai putin costisitor


Exemple de beneficii cu bugete reduse.

Locuri de parcare
Gasiti o parcare platita in apropierea sediului companiei dumneavoastra. Daca aveti angajati care se deplaseaza cu masina la serviciu, oferiti-le (pe baza functiei, sau a rezultatelor) un loc de parcare permanent. Soferii pasionati vor aprecia acest lucru. In felul acesta vor scapa de o grija si vor fi si mai motivati.

Salon de frumusete
Puteti negocia un contract cu un salon de cosmetica/coafura. Nu trebuie sa alegeti cel mai scump salon. Exista nenumarate astfel de centre cu preturi moderate in care lucreaza oameni talentati. Trebuie doar sa faceti o cercetare sau sa cereti ajutor. Daca veti oferi angajatelor posibiltatea de a merge la coafor o data sau de doua ori pe luna in baza rezultatelor muncii lor cu siguranta vor aprecia

Fitness
Nu trebuie sa va cramponati de preturile scumpe ale salilor de fitness de lux. Aveti si alternative mai putin costisitoare. Incercati si aici sa obtineti un discount pentru mai multe abonamente cumparate. Tineti cont ca puteti incerca sa oferiti anajatilor optiunea de a merge insotiti la fitness. Fitness-ul este mult mai placut daca e facut in compania prietenilor.

Transportul hainelor la curatatorie
Chiar nu costa mult sa gasiti un sofer disponibil sa transporte toate hainele angajatilor catre curatatorie. Nu trebuie neaparat sa platiti pentru serviciile de curatatorie ci doar sa oferiti angajatilor un pseudo-serviciu de curierat.

Transport in cazuri de urgenta
Daca compania dumneavoastra beneficiaza de un parc de masini puteti sa dati dreptul angajatilor la 1 sau 2 curse de urgenta in timpul unei lunii. Veti linisti multi angajati care nu au masina sau nu o folosesc pentru a veni la birou. Le veti da o stare de siguranta, stiu ca daca au o urgenta si trebuie sa plece urgent de la birou o vor putea face.

Exemplele se mai pot gasi cu usurinta, insa cel mai eficient este sa ii intrebati chiar pe cei carora vreti sa le oferiti aceste beneficii.