ARTICOLE

Alternative pentru Secret Santa, la birou! La ce alte activitati poti apela

Alternative pentru Secret Santa, la birou! La ce alte activitati poti apela

Daca Secret Santa nu mai este pe placul tau sau al angajatilor, nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la activitatile care reunesc echipa cu aceasta ocazie magica a Sarbatorilor de Iarna. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti alternative pentru aceasta traditie care a prins tot mai mult si la noi.

Pentru a nu renunta complet la traditiile de Craciun, poti organiza diverse activitati la birou sau chiar concursuri. Iata cateva idei din care sa te inspiri:

Un alt fel de Secret Santa

Un mod mai amuzant de a organiza Secret Santa este sa faci un Secret Santa tematic. Cum? Se incepe la fel ca la Secret Santa obisnuit, prin extragerea biletelelor dintr-o caciula. Apoi, fiecare persoana se duce la persoana pe care a extras-o si o intreaba ce cadou si-ar cumpara daca ar avea 10.000.000 la dispozitie. Apoi, plecand de la dorinta persoanei respective, se va cumpara cel mai apropiat cadou care sa aiba o anumita valoare stabilita din timp (20, 30, 40, sau maxim 50 de lei). De exemplu, daca cineva spune ca ar face o excursie in jurul lumii, acesta poate primi o harta razuibila.

Munca in scop caritabil

Daca angajatii tau sunt deschisi catre munca in scop caritabil, si nu ai o companie foarte mare, poti cauta o organizatie care are nevoie de ajutor inainte de sarbatori. Poate fi pentru decorarea unui loc, curatarea gradinii sau orice alt lucru ce poate fi facut in echipa. Important este sa le aduca un zambet pe buze angajatilor dar si celor pentru care se depune acest efort, fie ca sunt copii sau batrani.

Ziua celor mai urate pulovere de Craciun

Pregateste la birou o zi a celor mai urate pulovere de Craciun.Organizeaza un concurs cu voturi anonime. La final, castigatorul poate primi un premiu simbolic. Scopul acestui concurs este sa obtii o atmosfera placuta, relaxanta si sa le oferi angajatilor sansa de a uita pentru cateva clipe de greutatile zilnice, in schimbul catorva minute de distractie garantata.

Competitia prajiturilor

Ce este mai placut decat sa gusti prajituri de casa, specifice acestei perioade? Poti organiza o competitie de degustare a prajiturilor de casa. Fiecare angajat trebuie sa aduca la birou orice prajitura doreste, cu conditia sa fie preparata chiar de el. Pot fi fursecuri, chec, briose, sau chiar prajituri complexe. Fiecare alege ce sa prepare. La final se voteaza prajitura favorita.

Concurs de decorare a biroului

Un concurs de decorare a spatiului de lucru, pe echipe sau departamente este de asemenea, o alternativa buna pentru Secret Santa. Toata lumea adora decoratiunile de Craciun, asadar vor adora sa decoreze spatiul de lucru.

Pentru aceasta se va stabili o suma maxima pe care fiecare echipa o poate cheltui pe decoratiuni, lasandu-le insa libertatea sa aleaga orice isi doresc.

La final, cand timpul expira, se va vota o echipa castigatoare. Echipa castigatoare poate fi desemnata in cadrul unei alte ceremonii sau activitati specifice. Se va oferi un cadou simbolic, persoanlizat, cum ar fi o cana tematica cu numele castigatorilor inscriptionat pe aceasta, globuri personalizate, etc.