ARTICOLE

Este tehnologia destul de avansata sau continuam sa ne dezvoltam?

Este tehnologia destul de avansata sau continuam sa ne dezvoltam?

Nu este un lucru greu de înțeles și nici ținut secret faptul că tehnologia face parte din viața noastră de foarte mult timp și de când a început să aibă un impact important, am tot fost martorii unor schimbări și la crearea unor dispozitive mai mult decât revoluționare. Tehnologia este acum în viața fiecăruia dintre noi. Vrei să afli unde a avut tehnologia un impact important, dar ai omis să observi acest lucru? Citește în continuare și vezi cum îți schimbă tehnologia viața fără să îți dai seama.

Singularitatea este momentul cheie

Deși Google este o companie cunoscută pentru tehnologia pe care o oferă constant globului, în spatele acelor minți sclipitoare se află câteva nume importante care ocupă și posturi importante în companie. Unul dintre acele nume este chiar Ray Kurzweil, un specialist IT și care ocupă o poziție de director la Google. Unul dintre domeniile unde acesta își desfășoară activitatea este în cel al tehnologiei și al inteligenței artificiale, iar în urma unor declarații, am reușit în înțelegem importanța AI.

Inteligența artificială avansează atât de repede și atât de mult încât se apropie momentul în care vom fi martorii singularității. Adică acel moment în care inteligența artificială va fi atât de avansată și independentă încât va reuși să creeze singură tehnologii noi fără a mai avea nevoie de intervenție din exterior.

Tehnologii de zi cu zi

O dovadă clară a faptului că tehnologia este în fiecare zi la mâinile noastre este că avem alături de noi mereu un telefon mobil capabil să ne ofere acces la toate informațiile de care avem nevoie în fiecare zi. Dar telefonul mobil sau internetul sunt exemple la care te așteptai deja. Un exemplu mai neobișnuit pentru cât de importantă este tehnologia, este și un simplu termostat de cameră. Honeywell Round Y87RFC2074 Wi-Fi este un termostat incredibil care te poate ajuta să îți accesezi sistemul de încălzire cu mult mai multă ușurință și într-un mod mult mai intuitiv.

Printre cele mai importante avantaje ale unui astfel de termostat Honeywell EvoHome Touch se numără și controlul la distanță prin selectarea unor programe de încălzire presetate, fiabilitatea sau economia la energie și gaze naturale. Cu cât aceste termostate au devenit mai performante, cu atât ele pot administra centrale termice mai bine. Prin urmare, costurile sunt mult mai mici.

Promovare și marketing

Poate și cel mai înfricoșător sector unde tehnologia are implicații destul de mari este cel legat de marketing și promovare. Aici, companiile foarte mari din lume au creat tot felul de programe care pot ajuta firmele de toate tipurile să își promoveze produsele. Ceea ce nu este tocmai îmbucurător la aceste programe este că se folosesc de anumite principii de colectare de date.

Cu cât aceștia reușesc să adune mai multe informații despre fiecare utilizator, cu atât vor putea oferi servicii de promovare mai bune. Crede-ne pe cuvânt că nivelul de colectare de date este la un cu totul alt nivel. Companiile știu mai multe despre noi decât noi înșine.

Concluzia?

Tehnologia este aici ca să rămână și nu doar atât, să și continue să ne ofere speranțe mai mari de viață, modalități prin care putem avea parte de o viață mai simplă și liniștită. Ești de acord cu tehnologia?