ARTICOLE

Top 5 cele mai cautate limbi straine in 2022

Top 5 cele mai cautate limbi straine in 2022

Odată cu creșterea economiei a devenit esențial ca fiecare individ să aibă un bagaj echilibrat de cunoștințe lingvistice. 

 

În ziua de astăzi, în care concurența este tot mai mare datorită globalizării, a devenit esențial să învățăm o limbă străină pentru a putea comunica și cu lumea și pentru a fi egali cu concurenții. Este un must have pentru orice angajat să cunoască mai mult de două limbi străine, în special în relațiile de afaceri. Învățarea unei noi limbi poate fi dificilă, dar aduce și foarte multe satisfacții. De la deschiderea de noi oportunități de muncă până la extinderea viziunii asupra lumii.

 

 

Bariera lingvistică trebuie spartă, iar pentru asta trebuie să știm care sunt cele mai utile și valoroase cinci limbi pe care le poți învăța în 2022.


1. Engleza este cea mai vorbită limbă (secundară) din lume în 2022. Peste 1,3 miliarde de oameni cunosc și utilizează această limbă – mai ales în interes de afaceri, turism sau în domeniul tehnologiei. Un raport de specialitate publicat de către Internet World Stats, în 2019, arată că o persoană bilingvă, care vorbește engleză și spaniolă, poate înțelege 1 din 3 persoane din lume.
 
Așadar, limba engleză rămâne în continuare o idee excelentă dacă vrei să înveți o limbă de circulație internațională pe care o poți folosi în diverse scenarii.
 

2. Ca limbă străină, chineza (mandarină) este relativ ușor de învățat, iar sistemul de scriere constă într-o serie de linii elegante, simple, dar cu o gramatică și  structură a propoziției complicate. Cu siguranță nu este o surpriză faptul că peste 800 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc mandarina ca limbă oficială. Cea mai populară formă de chineză mandarină vorbită este Putonghua, care înseamnă, literal, „limba comună”.
 
De fapt, aceasta este limba oficială a Chinei și Taiwanului, ceea ce o face una dintre cele mai vorbite limbi de pe glob. Chineza mandarină a fost studiată de secole și a evoluat într-o tradiție culturală bogată, cu multe variații regionale. Vocabularul este simplu, iar majoritatea cuvintelor sunt monosilabice. Deși există câteva aspecte complicate ale pronunției, nu este chiar atât de dificilă precum stăpânirea altor limbi europene, precum finlandeza.
 
3. Există multe motive pentru a învăța o nouă limbă, dar studierea spaniolei este, fără îndoială, una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua. Spaniola este limba oficială a 20 de țări, iar experții lingvistici o plasează ca a doua limbă cel mai frecvent predată din lume. Din 2010, mai mult de jumătate dintre vorbitorii de spaniolă trăiesc în Mexic, Spania și Argentina. 
 
Numărul exact de vorbitori de spaniolă din lume este necunoscut, deoarece variază în funcție de cine face această statistică și de modul în care definesc un „vorbitor”. Numeroși experți estimează că există aproximativ 500 de milioane de oameni care vorbesc spaniola ca limbă maternă și alte 100 de milioane care o vorbesc fluent ca a doua limbă.
 
4. Araba este limba oficială a 25 de state și este folosită ca limbă oficială sau națională de facto. Este vorbită de peste 200 de milioane de oameni, ceea ce o face a șasea cea mai vorbită limbă din lume. Numărul total de vorbitori depășește 400 de milioane și este o limbă oficială a Națiunilor Unite, a Ligii Arabe, a Organizației pentru Cooperare Islamică și a Consiliului de Cooperare din Golf. Există numeroase dialecte arabe care sunt destul de distincte unele de altele. Însă araba standard este predată pe scară largă în școli, universități și folosită la emisiunile de televiziune și radio.
 
SUA consideră această limbă ca fiind de importanță strategică, datorită frecvenței sale în afacerile internaționale. Cunoașterea limbii arabe deschide oportunități în carieră importante pentru cei care o vorbesc, potrivit Go OverSeas.
 
5. Beneficiile învățării francezei sunt numeroase, de fapt, majoritatea oamenilor care își fac timp pentru a studia această limbă vor spune că sunt bucuroși pentru că au luat această decizie, datorită faptului că franceza este una dintre limbile cele mai vorbite din lume. 
 
Învățarea limbii franceze îți oferă acces la romane, piese de teatru, filme și melodii care au fost create în această limbă frumoasă. De asemenea, dacă mergi în Franța sau în altă țară francofonă, vei putea avea conversații cu localnicii și le vei înțelege mai bine cultura.
 
Foto: Pixabay