ARTICOLE

Scapati de rutina de la birou

Scapati de rutina de la birou

Daca suneti in aceeasi pozitie de ceva vreme si aveti cam aceleasi responsabilitati si indatoriri probabil ca deja ati experimentat sentimentul de rutina care este unul din cei mai mari adversari ai eficientei si productivitatii. Daca sunteti o persoana norocoasa v-ati confruntat destul de rar cu acest sentiment si l-ati evitat deja cu ajutorul hobiurilor sau activitatilor suplimentare. Cu toate acestea, pentru multi oameni, rutina in viata profesionala loveste de mai multe ori si ii afecteaza pentru mai mult timp. Ce se intampla in acest caz?

Psihologii afirma ca orice creier uman are o nevoie constanta de stimuli noi. Desigur ca invatam prin repetitie, dar creierul se plictiseste de indata ce a invatat sa stapaneasca un nou concept si doreste sa treaca mai departe.

Secretul depasirii sentimentului de rutina in cariera este sa schimbati, cel putin partial, modul in care va folositi cunostintele acumulate. Astfel creati oportunitatea pentru creierul dumneavoastra sa invete ceva nou si diferit rezultand de aici satisfactia unui nou proces realizat si disparitia sentimentului de rutinare.

Mai jos aveti o lista de cateva activitati pe care le puteti lua in considerare ca noi proiecte in care sa va implicati pentru a scapa de rutina. Considerati-le ca posibile sugestii, analizati daca se potrivesc propriului program de lucru si post si aveti in vedere ca numai dumneavoastra puteti sa gasiti acele activitati care sa fie cele mai potrivite.

Scrieti o carte
Transformati cariera dumneavoastra intr-un roman, manual de training sau manual scolar.

Sustineti prezentari
Oferiti-va ca voluntar pentru a sustine prezentari legate de cariera dumneavoastra vs. schimbare si solutii la diverse evenimente organizate de asociatii profesionale.

Oferiti consultanta
Faceti-va cunoscut ca un consultant independent pentru firme mici care nu pot sa angajeze experti proprii.

Ajutati comunitatea
Ganditi-va daca nu puteti sa investiti o parte din timpul liber pe care il aveti pentru a merge la scoli / licee / alte institutii de invatamant pentru a-i ajuta pe cei ce invata acolo sa inteleaga mai bine ce calitati trebuie sa aiba pentru a avea succes intr-o cariera ca a dumneavoastra.

Deveniti un consilier de cariera
Oferiti-va sa ajutati pe cei aflati la inceput de drum in cariera in care dumneavoastra aveti deja experienta si/sau succes. Invatat-ii care sunt pasii pe care tre sa ii urmeze, care este planul, si care sunt obstacolele.

Puneti bazele unei asociatii
Uneori este nevoie de o persoana cu spirit antreprenorial pentru a pune bazele unei asociatii in care oamenii cu experiente comune sa faca schimb de cunostinte. Poate acea persoana sunteti chiar dumneavoastra.

Creati-va un blog
Astfel puteti comunica mai usor si mai eficient cu oameni de aceeasi pregatire, prieteni, parteneri.