ARTICOLE

Cum iti valorifici timpul cand esti in cautarea unui job

Cum iti valorifici timpul cand esti in cautarea unui job

Actualizarea si imbunatatirea CV-ului, urmarirea anunturilor de angajare si a informatiilor din piata sunt primele lucruri la care ne gandim. Insa gasirea unui job bun presupune uneori o perioada mai indelungata de cautari si asteptare. Multi candidati se simt descurajati, avand impresia ca irosesc timpul. Daca traversezi o astfel de perioada, iata cateva idei care te pot ajuta sa iti cresti sansele de angajare si sa iti imbunatatesti starea de spirit.

Creeaza-ti un blog

Este foarte simplu si chiar te poate ajuta sa-ti gasesti mai repede un loc de munca. Daca ai un portofoliu de lucrari care pot fi expuse, nu ezita sa folosesti blogul, adaugand in CV un link catre acesta. Daca ai hobby-uri, poti crea un blog despre acestea. Incearca sa postezi cat mai des, adaugand continut de calitate pentru ca, pana la urma, poate fi un mod de a te prezenta mai bine atunci cand este nevoie.

Ai grija de conturile tale din retelele sociale

Oricand este posibil ca un angajator sa iti vada profilul de LinkedIn sau Facebook. Asigura-te ca informatiile adaugate sunt corecte, ca fotografiile si comentariile nu vor avea un impact negativ asupra imaginii tale.

Foloseste-ti timpul liber in mod eficient

Ai trimis deja o multime de CV-uri si fie nu ti se raspunde, fie raspunsurile sunt negative. Inevitabil, in perioada cand nu esti angajat exista si momente de descurajare. Cu toate acestea, evita tentatia sa petreci prea mult timp in fata televizorului sau a calculatorului si organizeaza-te astfel incat sa iti ocupi cat mai eficient timpul. Ai grija de curatenia casei, nu neglija miscarea, incearca sa te hranesti sanatos si ofera-le o mana de ajutor celor apropiati atunci cand este nevoie. Diversifica-ti activitatea si te vei simti mai bine.

Invata ceva nou

Inscrie-te la cursuri. Exista o multitudine de posibilitati si resurse, multe dintre ele chiar gratuite. Daca in domeniul in care ai vrea sa lucrezi sunt putine oferte de angajare, atunci este bine sa te orientezi catre alte domenii. Vezi care sunt cerintele si evalueaza oportunitatile de a obtine un alt tip de job decat cel pentru care esti deja calificat. Iar obtinerea unui certificat e un lucru de apreciat in orice CV. In plus, un domeniu in care exista cerere de munca iti poate oferi chiar oportunitati pentru a incepe o afacere propire.

Aloca timp pentru lucrurile care iti fac placere

Nu neglija lucrurile care iti fac placere: plimbari, gradinarit, sport, intalniri cu prieteni etc. Este important sa iti mentii o atitudine pozitiva in toata aceasta perioada pentru ca acest lucru se va reflecta si in modul in care te vei prezenta in fata unui angajator. Siguranta de sine si optimismul vor contribui la crearea unei imagini pozitive, crescandu-ti astfel sansele de a obtine jobul dorit.