ARTICOLE

Tu ce faci inainte de un interviu? 5 strategii neortodoxe care functioneaza

Tu ce faci inainte de un interviu? 5 strategii neortodoxe care functioneaza

Pregatirea pentru un interviu de angajare poate fi un lucru care sa te stoarca de energie si sa iti consume multi nervi. Din fericire, exista anumite metode prin care te poti pregati pentru interviu si care iti garanteaza siguranta cu care te prezinti in fata angajatorului. Chiar daca actiunile de mai jos iti par putin stranii, ele chiar functioneaza si te vor ajuta sa ai mai mult succes la interviu.

  • Verifica-ti profilul de pe Facebook

Aceasta reprezinta, de fapt, doua strategii intr-una. Inainte de toate, verifica profilul tau de pe Facebook si asigura-te ca este setat pe privat si nu exista poze compromitatoare sau jenante in care sa fii etichetat. Totodata, verifica de doua ori ce statusuri ai avut in ultima perioada si daca acestea sunt publice si iti pot afecta imaginea.

A doua actiune pe care este indicat sa o faci pe Facebook este sa cauti profilul persoanei care te va intervieva. Obtine cat mai multe informatii care ti-ar putea fi de folos la interviu. Daca nu gasesti profilul recruiterului in aceasta retea, incearca intr-una mai profesionala, precum LinkedIn. Exprimandu-ti interesul pentru anumite lucruri de care este interesat si intervievatorul (si care au, pe cat posibil, legatura cu jobul sau domeniul) poate fi un punct in plus pentru tine in obtinerea celui de-al doilea interviu.

  • Pregateste-ti o mapa cu informatiile culese

Da, poate parea ciudat, dar este o tehnica excelenta inainte de un interviu de angajare. Adesea, vei fi rugat sa astepti cateva momente inainte de interviu. De cele mai multe ori, pentru ca persoana cu care vei sustine interviul este prea ocupata sau vor sa te faca sa nu te simti atat de important. Oricum, de multe ori, acesta este un test. Vor urmari ceea ce faci cat timp astepti sa inceapa interviul. Daca vei avea mapa cu hartiile in ea, poti sa te prefaci organizat si sa iti sortezi o parte din hartii sau chiar sa notezi ceva.

  • Uda-ti cu apa zona din spatele urechilor si incheieturile mainilor

Acesta este un lucru usor de facut inainte de interviu. Mergi la baie si pune cativa stropi de apa rece in zonele indicate mai sus. Acestea sunt zone cu artere importante si anumiti experti sustin ca putina apa rece te poate ajuta sa iti calmezi emotiile prin racorire.

  • Scrie o lista

Inevitabil vei fi invitat sa vorbesti la interviu despre cele mai bune realizari, despre punctele tale tari sau despre slabiciuni. Cei mai multi incropesc pe loc un raspuns. Totusi, de vreme ce te astepti la astfel de intrebari la interviu,  preintampina-le printr-o lista cu raspunsurile potrivite. Fa o pauza scurta inainte de a raspunde, ca sa pari cat mai natural si nu ca si cum ai recita ceva pregatit inainte.

  • Repeta in fata unei oglinzi

In timp ce o actiune comuna inaintea unui interviu este sa discuti cu un prieten sau un membru al familiei, o tehnica mai ciudata este sa folosesti o oglinda. Fata ta va transmite mai multe informatii decat simplele cuvinte, asa ca vei avea nevoie de ceva timp pana cand vei reusi sa armonizezi comunicarea verbala cu cea nonverbala.

Tu folosesti alte strategii mai deosebite?