ARTICOLE

Despre al doilea interviu

Despre al doilea interviu

Felicitari, ati ajuns la un al doilea interviu de angajare. E un semn bun. Ati trecut cu brio multi pasi: aplicarea cu scrisoarea de intentie si CV-ul, selectia primara a candidatilor si primul interviu. Stiti ce va poate astepta la acest al doilea interviu? {MyJob} va informeaza, ca de fiecare data, cu privire la acest subiect de interes pentru cariera dumneavoastra.

Va trebui sa dovediti cat de multe stiti
Daca la primul interviu de angajare a trebuit sa aratati ca personalitatea dumneavoastra se potriveste profilului companiei acum va trebui sa demonstrati ca abilitatile si cunostintele dumneavoastra se ridica la nivelul asteptat. Nu ar fi un lucru rau sa recapitulati cateva dintre cunostintele teoretice cele mai des folosite in domeniul in care sunteti specializat. Este foarte posibil sa fiti supus unei probe practice.

Este posibil sa intalniti viitorii colegi
Persoana care sustine interviul nu este, de obicei, cea cu care veti lucra. Angajatul care recruteaza cauta un viitor angajat care sa respecte cateva cerinte. Atunci cand gaseste un candidat potrivit il prezinta si posibililor lui viitori colegi. De foarte multe ori parerea acestora este decisiva pentru a alege intre doi sau trei candidati care au pregatiri si experiente asemanatoare. Deci, incercati sa fiti cat mai deschis si comunicativ, acum nu este un bun moment pentru emotivitate.

Bunele maniere
Puteti fi servit cu cafea, ceai, sucuri racoritoare sau cateva minuturi de rontait. In functie de pozitia pentru care candidati angajatorul poate fi interesat de felul in care dovediti o buna cunoastere a regulilor de eticheta. Nimeni nu va va cere sa mancati peste cu legume sau rata cu pere la tava, dar un pic de atentie atunci cand amestecati zaharul in ceasca sau cand beti cafeaua va contribui la imaginea dumneavoastra.

Atentie.Atentie.Atentie
Ganditi-va ca acum orice faceti sau spuneti este atent analizat. Recutorul trebuie sa aleaga dintre doi sau trei candidati. Oricare dintre ei poate fi viitorul angajat. Scopul acestui al doilea interviu de angajare este observarea mai atenta a candidatilor.

Manifestati-va realul interes...
atat fata de job cat si fata de companie. Puneti intrebari despre orice aspect care va este neclar cu privire la responsabilitatile jobului dar si despre ceva ce va intereseaza cu privire la companie.

Cand primiti un raspuns?
Sau care sunt urmatoarele faze in procesul de recrutare. Dupa cum v-am mai informat este dreptul dumneavoastra sa stiti aceste date. Daca recrutorul uita sa va ofere aceste informatii, cereti-i-le politicos si profesionist.

Ca ultim sfat, pentru a va diferentia de ceilalti candidati, MyJob va sugereaza sa trimiteti un mesaj de multumire. Este o practica prea putin folosita din pacate, insa va spune multe despre profesionalismul si stilul dumneavoastra.