ARTICOLE

Cum se joaca recruiterii cu tine la interviu

Cum se joaca recruiterii cu tine la interviu

Recruiterii folosesc o multime de strategii ca sa angajeze persoana potrivita. Ei pun intrebari specifice la interviu si chiar se joaca cu mintea celor care candideaza pentru job. Exista o serie de intrebari si strategii prin care isi dau seama imediat ce tip de angajat esti si daca esti ceea ce organizatia are nevoie.

  • Te vor cataloga in 90 de secunde

Un minut si jumatate este timpul in care un recruiter isi va face o impresie despre tine. Dupa, tot ceea ce vei spune va fi privit prin prisma acestei prime evaluari. De aceea este bine sa te asiguri ca te imbraci corect, stai drept pe scaun, realizezi contact vizual, zambesti si vorbesti decent. Lipsa unui element din cele enumerate mai sus poate face o mare diferenta spre negativ.

  • Vor face pauze in conversatie doar ca sa te determine sa vorbesti

Atunci cand se confrunta cu o tacere neconfortabila, cele mai multe persoane vor incepe sa vorbeasca. Adesea, aceasta conversatie inceputa pentru a contracara o liniste jenanta poate sa te conduca in zone minate prin care altfel nu ai fi pasit.

  • Vor lasa o intrebare neterminata ca sa vada cum vei raspunde

Daca un recruiter te roaga, la un interviu de angajare, sa descrii o perioada cand te-ai confruntat cu o situatie dificila, dar nu iti specifica sa ii spui si cum ai remediat-o inseamna ca va vrea sa afle daca esti o persoana care creeaza probleme sau una care le rezolva.

  • Te vor judeca in functie de pronumele pe care il utilizezi

Pronumele pe care il utilizezi atunci cand raspunzi la intrebarile de la interviu chiar conteaza. Vezi ce spune despre tine, conform unui sondaj:

- Persoana I (eu, noi): persoanele care performeaza la job vor folosi cu pana la 60% mai mult pronumele de persoana I decat cei neperformanti.
- Persoana a II-a (tu, voi): persoanele care performeaza mai putin la job vor folosi preponderent acest pronume.
- Persoana a III-a (el, ei): cei neperformanti folosesc in proportie de 90% mai des acest pronume la interviurile de angajare decat cei performanti.

Promoveaza-te la orice interviu de angajare prin utilizarea pronumelui de persoana I singular si plural.

  • Iti vor pune intrebari generoase ca sa vada cat vorbesti

Un interviu de angajare bun este o conversatie. Daca esti intrebat ceva, da un raspuns concis. In cazul in care angajatorul va dori sa afle mai multe, te va intreba. Altfel, vei pierde pur si simplu atentia audientei.

Aplica la joburi si succes la interviu!