ARTICOLE

Ce sa intrebati la finalul interviului

Ce sa intrebati la finalul interviului

Cum ati descrie o zi tipica pentru persoana care va ocupa acesta pozitie?
Un raspuns sincer din partea recrutorului poate sa va ofere o imagine cat mai clara asupra parerii pe care o veti avea despre postul respectiv peste cateva saptamani, cand entuziasmul noului loc de munca va disparea.

Care este programul standard pentru aceasta pozitie?
De asemenea incercati sa aflati care este politica interna asupra zilelor libere, concediilor medicale, concediile de odihna. Informati-va asupra orelor suplimentare: care este pozitia companiei?

Cum s-a eliberat aceasta pozitie in companie?
Care au fost motivele care au determinat ultima persoana ce a ocupat aceasta pozitie sa o elibereze? Puneti-va in locul ei. Cum ati reactiona?

Cui raporteaza si cu cine relationeaza persoana din aceasta pozitie?
Pe langa aceste informatii ar trebui sa aflati si cand si cum comunicati cu sefii / colegii dumneavoastra. Ganditi-va daca puteti face fata cerintelor specifice acestui post.

Care sunt asteptarile pe termen scurt mediu/lung pentru aceasta pozitie? Cum se va evalua gradul de atingere?
Buna impresie pe care doriti sa o lasati angajatorului din prima si pana in ultima zi depinde, in principal, de indeplinirea obiectivelor stabilite pentru postul dumneavoastra. Veti mai avea nevoie de aceste informatii de fiecare data cand veti dori sa stiti cat de bine este evaluata munca dumneavoastra.

Care sunt perspectivele de promovare din aceasta pozitie?
Din unele pozitii se promoveaza mai usor din altele mai greu. Ganditi-va la strategia dumneavoastra de cariera si ajutorul acestui raspuns veti sti daca compania de care mergeti pentru interviu este apropiata de tipul de companie ideala.

Care sunt urmatorii pasi in procesul de recrutare?
De cele mai multe ori recrutorii mentioneaza pasii pe care ii mai au de urmat pana vor finaliza procesul. Daca nu primiti aceste informatii este dreptul dumneavoastra de a le cere.

Care sunt principalele atributii ale postului?
Daca in anuntul postului pe care compania l-a publicat pe MyJob erau descrise atributiile zilnice, interviul este o ocazie buna pentru a obtine mai multe detalii. Incercati sa aflati care sunt activitatilor zilnice dar si cele saptamanale si cele lunare.

Ce fel de cursuri de pregatire, interne sau externe, sunt oferite angajatului pe acest post?
Calitatile, studiile si experienta unui candidat vor determina un recrutor sa il/o angajeze pentru postul eliberat din companie. Pentru ca noii membri ai echipei sa fata fata cerintelor postulurilor si culturii organizationale, unele companii isi trimit noii angajati la cursuri de pregatire care sa ii faca sa se integreze cat mai repede standardelor.