ARTICOLE

9 lucruri de facut in CV inainte sa candidezi la job

9 lucruri de facut in CV inainte sa candidezi la job
Un curriculum vitae poate fi mereu imbunatatit, mai ales atunci cand te-ai decis pentru ce tip de job vrei sa aplici. Exista lucruri simple, dar eficiente pe care le poti face pentru CV-ul tau si care iti vor oferi avantaje in fata unor alti candidati.

Iata cativa pasi pe care ii poti urma atunci cand iti revizuiesti CV-ul inainte de aplicare:
 
1. Verifica verbele de actiune si asigura-te ca le folosesti la fiecare din descrierea responsabilitatilor sau realizarilor in cazul experientei profesionale.

2. Elimina cuvintele redundante sau superficiale. Scrie propozitiile importante cat mai concis, fara insa a omite informatii importante, precum realizarile.

3. Include abilitati personalizate. Verifica de doua ori ca abilitatile pe care le treci sa fie relevante pentru job si, pe cat posibil, adauga un exemplu care sa demonstreze ceea ce sustii.

4. Asigura-te ca toate calificarile necesare sunt incluse. Compara CV-ul tau cu descrierea jobului si vezi ce ai omis.

5. Prioritizeaza-ti responsabilitatile si rezultatele. Revizuieste fiecare job si ierarhizeaza fiecare informatie, astfel incat angajatorul sa vada din prima ce este mai important pentru ca tu sa obtii jobul.

6. Verifica informatiile cantitative.
Cand iti revizuiesti CV-ul, intreaba-te: “Am inclus informatii despre cate, cat de mult, cat de mare, cat de repede, cat de bine si asa mai departe?“

7. Verifica acronimul PAR si informatiile despre beneficii.
Realizarile tale includ Provocarile pe care le-ai avut de infruntat, Actiunile pe care le-ai intreprins si Rezultatele? Asigura-te ca arati intr-un mod eficient aceste lucruri si nu uita sa incluzi ce beneficii poti oferi tu companiei.

8. Ai grija ca tot ceea ce scrii sa fie corect din punct de vedere gramatical. Verifica CV-ul de cateva ori sau eventual da-l cuiva care poate sa o faca in locul tau.  

9. Adauga mai multe adjective sau adverbe acolo unde este cazul. Vezi unde poti adauga elemente descriptive care pot intari imaginea ta de profesionist.