ARTICOLE

6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din CV-ul tau

6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din CV-ul tau
Daca inca nu ti-ai gasit un loc de munca sau un job mai bun fata de actualul si te-ai saturat sa nu primesti niciun raspuns la aplicatiile tale, poate este cazul sa incepi usor cu aranjarea CV-ului. Cele 6 puncte de mai jos trebuie incluse in curriculum vitae in orice situatie, indiferent daca esti in cautarea jobului ideal sau doar o pozitie temporara.

Informatii de contact


Este evident, nu? Insa vei fi surprins cat de des aceste date nu se completeaza sau se completeaza deficitar. Asigura-te ca oferi fiecare informatie importanta (si aici este cheia) pentru ca un potential angajator sa te contacteze: telefon, e-mail sau adresa fizica..

Dar nu te opri aici. Poti sa adaugi adresa de site/blog, de twitter sau chiar pagini de Facebook care te pun in valoare din punct de vedere profesional. Aceasta reprezinta o invitatie directa ca angajatorul sa te cunoasca mai bine.

Experienta

CV-ul este un instrument de marketing – cu ajutorul lui te “vinzi” unui angajator. Si cel mai atractiv este un profesionist cu un istoric al experientei de munca foarte bine pus la punct. Cele mai multe companii “cumpara” angajati cu experienta, care pot produce inca din prima zi. Foloseste-ti CV-ul ca pe un instrument ca sa evidentiezi ce este relevant pentru jobul pe care il ai in vizor. In loc sa scrii o lista cu toate realizarile si interesele tale, limiteaza-te la experienta relevanta, care te ajuta sa aduci plus-valoare in companie.

Cuvinte-cheie

Cei mai multi specialisti de resurse umane scaneaza CV-ul sau se folosesc de filter online prin care cauta acele CV-uri care includ anumiti termeni-cheie, in legatura cu anuntul de job. Daca stii care sunt cerintele jobului, introdu in curriculum vitae acele cuvinte dupa care se uita un angajator. Uita-te si la alte anunturi similare sau cauta termenii cei mai comuni pentru domeniul unde vrei sa lucrezi, ca sa ii incluzi in CV.

Numere

Nu, nu doar numarul tau de telefon inseamna numere in CV. Ca sa atragi atentia angajatorului, cifrele si procentele care cuantifica realizarile tale reprezinta unul dintre cele mai importante elemente. Ia in considerare diferenta dintre urmatoarele doua exemple:

  • “supervizarea echipei si gestionarea bugetului”
  • “supervizarea directa a 14 angajati si indirecta a 20 de angajati din trei sedii diferite; crearea si gestionarea unui buget de peste 1.5 milioane de lei si reducerea cheltuielilor cu 7% in mai putin de 2 ani.”

Abilitati

Fiecare job solicita un anumit set de abilitati. Nu-l lasa pe angajator sa ghiceasca aptitudinile tale. De exemplu, daca aplici pentru un job de designer, trebuie sa punctezi abilitati care au legatura cu grafica, precum Photoshop, Dreamweaver, Adobe Illustrator si asa mai departe. Daca ai si certificari in acest sens, adauga-le in CV.
 
Titluri

Acum este momentul sa stralucesti. Incearca sa fii descriptiv si, in acelasi timp, exact. Poti inlocui un titlu de Asistent PR cu Media Planner, Organizator de evenimente. Daca nu esti sigur ce titlu sa alegi pentru joburi, cauta anunturi similare ca sa vezi ce titluri listeaza alte companii.
 
CV-ul tau poate fi “biletul castigator” ca sa treci la nivelul urmator in cariera. Acorda-ti timp ca sa iti creezi si sa aranjezi un curriculum vitae relevant pentru jobul la care vrei sa aplici. Succes!