ARTICOLE

3 moduri prin care CV-ul tau este remarcat in 15 secunde

3 moduri prin care CV-ul tau este remarcat in 15 secunde

Am vorbit de mai multe ori despre timpul scurt pe care recruiterii il acorda citirii aplicatiilor, din motive de gestionare a intregii activitati. In scanarea online a CV-urilor, 15 secunde sunt indeajuns ca sa se decida cine are parte de o examinare mai atenta a aplicatiei si chemarea la un interviu.

Posibilitatile de sortare a CV-urilor prin filtre iti elimina aplicatia din start. Totusi, daca ai ramas pe o lista mai scurta, CV-ul tau inca trebuie sa fie unul bun ca sa fie citit integral si sa i se acorde atentia cuvenita.

In timpul celor 15 secunde, cititorul CV-ului decide mai mult decat chemarea la un interviu de angajare sau respingerea. Aproape la fel de importante sunt prima impresie si etichetele pe care le poti primi prin curriculum vitae:

  • Esti un candidat superior, valoros;
  • Esti prea in varsta, iar exeperinta ta este prea putina;
  • Abilitatile tale nu sunt impresionante;
  • Esti supracalificat;
  • Ai fost comod in redactarea CV-ului, nu are nimic special.

Citeste 3 moduri prin care iti acorzi o sansa mai buna pentru interviu in cele 15  secunde de scanare a CV-ului.

1. Locul unde scrii datele in CV este critic

Recruiterul nu va putea citi CV-ul in 15 secunde, ci doar il va scana, il va citi „pe  sarite”. El va vedea doar jumatate din prima pagina (partea de sus), mai ales daca citeste acest curriculum vitae pe un monitor. Vezi cum arata propriul tau CV si gandeste-te cata informatie importanta este in partea de jos a primei pagini sau pe pagina a doua?

Daca ai impresia ca formularul de CV pas cu pas de pe site te limiteaza si nu iti permite sa prezinti informatiile pe care le consideri cele mai importante, alege sa iti incarci un CV copy&paste – Adauga CV

2. Determina recruiterul sa iti citeasca tot CV-ul

Obiectiv: determina recruiterul sa vada tot CV-ul, sa acorde mai multa atentie aplicatiei tale si sa te cheme la interviu. Ce anume din ceea ce ai scris in prima parte a CV-ul il determina sa vrea sa afle mai multe informatii?

Citeste-ti CV-ul cu ochi critic, priveste-l cat mai obiectiv si vezi ce poti sa evidentiezi mai bine, ce ai tu mai important, prin ce poti ajuta compania.

3. Ce document este mai important: CV-ul sau scrisoarea de intentie?

Cititorul aplicatiei tale va putea scana un singur document in 15 secunde. Ce crezi ca este mai citit – scrisoarea de intentie sau CV-ul? Ce anume poti personaliza mai mult, ce document contine cea mai buna informatie si prin care te poti promova liber?

Atat timp cat scrisoarea de intentie este folosita pentru un scop practic – sa te promovezi, nu sa fie scrisa doar ca sa fie acolo, ea poate deveni un document esential prin care determini recruiterul sa iti citeasca CV-ul. Asigura-te ca nu copiezi pur si simplu modele de scrisoare de intentie, ci doar te folosesti de ele pentru o anumita ordonare a informatiilor.

Succes la interviu!