ARTICOLE

Inelul, bijuteria perfecta de purtat la birou

Inelul, bijuteria perfecta de purtat la birou

Pentru o femeie, când vine vorba despre alegerea ținutei și a accesoriilor pentru birou, a fi la modă, dar a purta haine și bijuterii adecvate mediului de lucru este întotdeauna o provocare.

Dacă la nivel corporatist, un stil minimalist este recomandat de către stiliști, în industriile creative, femeia fashion aduce un plus de imagine afacerii pe care o dezvoltă, din rolul de angajată sau de antreprenoare.

Inelul tău, cartea ta de vizită! 

Multă vreme, manifestarea individualității la locul de muncă, inclusiv prin purtarea bijuteriilor, a fost umbrită de regulile stricte impuse de marile companii. 

Acum, eticheta modernă în afaceri încurajează un stil vestimentar propriu, iar accesoriile bine alese sunt importante în construirea imaginii dorite.

Chiar și ‘’ la costum ‘’, o femeie poate arăta, dincolo de profesionalism, feminitate și eleganță.

Da, inelul este bijuteria care te ajută să fii distinsă, dar și să ieși din anonimat prin exprimarea personalității tale! 

Iar un inel din aur sau argint, ori un inel cu diamant, mai ales cu semnătura unor bijutieri cu tradiție și experimentați, poate deveni cartea ta de vizită.

Totul este să alegi tipul de inel potrivit ție și mediului profesional în care activezi și, cu siguranță, vei avea un impact pozitiv asupra oamenilor din jurul tău.

Inelul clasic cu diamante sau un inel contemporan, arhitectural?

Oricare dintre ele este potrivit unei ținute office, atât timp cât urmezi principiul ‘’ less is more ‘’ ( ‘’mai puțin înseamnă mai mult ‘’) și alegi o bijuterie de calitate, veritabilă.

Însă, nu îți încărca degetele cu inele, pentru a putea să-ți folosești mâinile eficient la birou și pentru ca gestica ta să nu devină prea ‘’ sclipitoare ‘ ’și obositoare pentru oamenii cu care lucrezi. 

Un inel cu diamant 100% natural este o piesă de rezistență în care chiar merită să investești. 

Diamantul are o valoare care transcende timpul și pe care odată ce îl porți devine parte din tine. Giuvaerul adâncului îți va dărui din frumusețea, rezistența, claritatea și unicitatea lui.

Un inel din aur cu diamant, purtat pe o mână cu o manichiură perfectă și asortat întotdeauna unor piese vestimentare minimalist elegante, este o bijuterie care va vorbi colegilor sau partenerilor tăi de afaceri despre profesionalismul tău, le va sugera discret faptul că ești o femeie ambițioasă, care nu se mulțumește cu puțin și care muncește pentru a atinge succesul dorit.

Pe de altă parte, dacă lucrezi într-un domeniu creativ, ca de exemplu publicitate, design, entertainment, poți opta pentru un inel arhitectural, o bijuterie modernă, neconvențională, care sparge tiparele stilului office. 

Structuri geometrice, linii curate, detalii ornamentate și materiale impresionante: nu este de mirare că designul arhitectural atemporal a stârnit imaginația multor creatori contemporani de bijuterii.

Este și cazul bijutierilor de la LAJUS GOLD, care, inspirați de clădirile istorice și emblematice ale patrimoniului universal, au aplicat principiile arhitecturii la scara unui inel: precizie, echilibru, funcționalitate și frumusețe.

Alege să porți o lume întreagă pe un deget, simbolul unui oraș sau al unei clădiri care este aproape de sufletul tău și vei atrage privirile tuturor asupra ta.

Iar, spre deosebire de simbolistica subtilă a unui inel clasic, un inel arhitectural este o piesă extravagantă, statement.

Îți va completa, în mod surprinzător, imaginea ta de femeie creativă, curioasă, deschisă la nou, cultă, dar și atentă la detalii și în armonie cu tot ceea ce face. 

Poartă-ți inelele….oficial! 

Amintește-ți că locul de muncă nu este, totuși, terenul tău de joacă sau spațiul tău personal, în care poți să ai deplină libertate de manifestare.

De aceea, este bine să îți afișezi inelele într-un mod  care respectă eticheta oficială, cu considerație față de ceilalți colegi, fără a epata, chiar și în cazul în care jobul îți permite să fii non-conformistă.

Iar dacă ești oficial căsătorită sau urmează să faci acest pas, nu ezita să arăți colegilor tăi care este statutul tău social, prin verighetă sau prin inelul de logodnă.

Urmează și regula celor trei accesorii: nu purta mai mult de 3 bijuterii împreună!

De exemplu: cercei, pandantiv și inel, aici verigheta fiind asimilată cu inelul, pentru a te asigura că nu dai greș în alcătuirea unei ținute office.

Nu opta pentru mai multe inele pe o mână!

Ca parte a stilului de afaceri, un inel va arăta grozav, fie el și mare, dar în acest caz, nu ar trebui să porți și brățări. 

Întotdeauna alege cu măsură și cu înțelepciune și lasă-te ghidată de sfatul lui Coco Chanel, poate cea mai mare creatoare de modă și stilistă din toate timpurile: „Scoateți ultimul accesoriu pe care l-ați pus, nu aveți nevoie de el”.

Nu amesteca argintul și aurul în aceeași ținută!

Este un alt principiu universal de a purta bijuterii conform codului vestimentar pentru afaceri.

Există cazuri când pare adecvat, dar este foarte rar.

Combinația de metale diferite poate fi folosită numai dacă unul dintre accesorii conține deja aur și argint.

Cumpără inteligent inelul dorit! 

Astăzi,pe piața românească de bijuterii, există numeroase magazine care vând sau produc bijuterii.

Este și cazul noului magazin exclusiv online de bijuterii  unde Mihaela Ciobănescu îți propune colecții de inele inspirate din cele două culturi dragi ei: cea românească și cea franțuzească, deopotrivă. 

Creativitatea designului, dublată de măiestria artizanilor în aur, transformă fiecare inel de logodnă, verighetă ori arhitectural în adevărate bijuterii. 

Un brand nou care poartă atât amprenta profunzimii și a sensibilității românești, cât și a luxului și a rafinamentului parizian.

Îți recomandăm inelele marca LAJUS GOLD, bijuterii cu suflet, creații din aur și argint de o calitate excepțională. 

Ori cu diamante rare, pietre prețioase certificate GIA ( dovada faptului că toate elementele diamantului achiziționat respectă standardele celor  "4 C" - tăietura, claritatea, culoare și greutatea în carate - a diamantului. 

Amintește-ți că fiecare inel de pe degetul tău transmite emoție și energie, indiferent în ce context îl porți.

El face parte din povestea ta, îți amplifică calitățile și îți subliniază feminitatea.