ARTICOLE

Cum ne pot ajuta serviciile stomatologice moderne?

Cum ne pot ajuta serviciile stomatologice moderne?

În ultimii ani cabinetele stomatologice s-au îmbogățit cu echipamente noi și tehnici moderne care sunt un real ajutor pentru o tratare eficientă și într-un timp mai redus, atât a adulților cât și a copiilor.

Dacă în trecut, gândul de a merge la un cabinet stomatologic ne producea teamă indiferent de tratament, în prezent, inovația tehnologiei de specialitate și performanța specializărilor medicale nu trebuie să ne inducă decât siguranța și încrederea unui tratament corect și a unui viitor fără dureri și complicații dentare.

Cum se prezintă serviciile medicale stomatologice în prezent?

Diversificarea ramurilor stomatologiei a creat domenii specializate în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor cavității bucale, dar și în rezolvarea problemelor regiunii maxilo-faciale și ale structurilor sale asociate.

Iată care sunt ramurile stomatologiei generale, pe care le găsim sub formă de servicii, în orice cabinet medical modern:

- Medicină Orală și Radiologie  specialitate care se ocupă de diagnosticul primar și de tratamentul bolilor care nu răspund la procedurile dentare convenționale sau care nu au legătură cu intervenții chirurgicale. Radiologia se ocupă cu radiografii dentare sau CT, necesare în evidențierea corectă a afecțiunilor posibile.

- Stomatologia Conservativă și Endodonția este o ramură care are setat ca obiectiv, tratamentul pulpei dentare și a țesutului ce înconjoară rădăcina unui dinte, pentru ca dintele să nu fie pierdut prematur.

- Ortodonția se ocupă de prevenirea, diagnosticarea și corectarea danturii aliniate necorespunzător, dar și a anomaliilor existente în regiunea dento-facială.

- Pedodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de afecțiunile dentare ale copiilor, în special, de tratarea dinților de lapte și a dinților permanenți, proaspăt erupți.

- Parodontologia este o ramură de specialitate a stomatologiei care se ocupă de diagnosticarea și tratarea parodonțiului (gingii, ligament parodontal, țesut osos), adică, a țesuturilor ce țin dinții fixați pe creasta alveolară.

- Patologia orală este ramura ce se ocupă de identificarea bolilor, ce afectează regiunile orale și maxilo-faciale.

- Protetica dentară este ramura stomatologiei, care are ca obiectiv restaurarea și menținerea completă a funcției, confortului, aspectului și a întregii sănătăți orale a pacientului. Acest lucru se face prin înlocuirea dinților naturali pierduți și a țesuturilor cranio-faciale cu diverși substituenți artificiali.

- Chirurgia Orală și Maxilo Facială este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor orale, leziunilor sau defectelor existente la nivelul țesuturilor tari și moi ale: capului, gâtului, dinților, gingiilor, gurii și maxilarului.

Acest lucru a creat practic un avantaj major pentru pacient, dându-i posibilitatea de a beneficia de tratament particularizat, direct de la personal medical specializat, în domeniul afecțiunii cu care a fost diagnosticat.

Care este avantajul serviciilor stomatologice moderne pentru pacient?

Nu doar ramurile stomatologiei s-au diversificat și au prins contur în ultimii ani, ci și tehnica sau tehnologia folosită de către medici în tratarea afecțiunilor specifice s-au îmbunătățit, fiind un real ajutor pentru persoanele cu afecțiuni stomatologice.

Detartrajul tradițional ia noi dimensiuni fiind realizat cu ultrasunete și Air Flow pentru depunerile de tartru, fiind recomandat de către medici, deoarece este nedureros și nu afectează smalțul dentar. Beneficiile detartrajului cu ultrasunete pentru pacient sunt multiple, prin acesta putând fi curățate depozitele de bacterii din spațiile adânci și inaccesibile detartrajului manual.

Evoluția tehnicilor și materialelor folosite în domeniul implanturilor dentare a avut o ascensiune constantă în ultimii ani. Tipuri de implanturi dentare precum: MegaGen (Korea), Sweden and Martina (Italia), Bredent (Germania), Straumann (Elveția) dau pacienților cu dinți lipsă posibilitatea de a beneficia de înlocuirea acestora cu dinți artificiali, ce pot fi folosiți fără disconfort, o lungă perioadă de timp.

Serviciile stomatologice de protetică dentară dau posibilitatea pacienților de a alege între diverse variante de coroane dentare realizate din materiale calitative și rezistente în timp. Tehnica dentară oferă într-un final pacientului posibilitatea de a avea în același timp, o proteză care să-l avantajeze estetic, dar și să îi mențină funcția de masticație completă și corectă.

Lucrările de tratament endodontic (tratamentul canalelor/nervilor dinților) dau posibilitatea - în cazul în care dintele are o distrucție coronară masivă, ca medicul să aplice pivoți radiculari (din sticlă sau din metal), care vor face legătura între coroana dintelui și rădăcină. Cu tratament aplicat, pacientul își va păstra astfel dintele. 

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile evoluției serviciilor medicale stomatologice, dar și a tehnicii/tehnologiei folosite de către medici pentru pacienți de acum înainte. Toate celelalte vor putea fi testate ori de câte ori vom apela, la serviciile unei clinici stomatologice moderne. 

Cum te poate ajuta echipa clinicii stomatologice Syrodent? 

Un astfel de centru medical cu servicii stomatologice complete este și clinica stomatologică Syrodent by Dr. Adel Abboud, situată în București pe strada Barbu Văcărescu, la numărul 41.

Clinica îmbrățișează principalele domenii de tratament ale stomatologiei prin personal cu un înalt nivel de pregătire, dar și prin aparatură ultra-modernă.

Toate materialele și tehnologia performantă sunt la îndemâna medicului stomatolog Adel Abboud și a întregii sale echipe de medici, specializați în domeniile menționate și pregătiți să trateze cu profesionalism și dedicare, fiecare pacient.

De asemenea, ambianța și atitudinea profesionistă a întregului personal invită toți pacienții să revină cu încredere și siguranță la consultații și tratamente ulterioare.

Alege sănătatea danturii tale prin servicii stomatologice moderne, alături de clinica Syrodent!