Ce alegi intre oja clasica si cea semipermanenta?

ARTICOLE

Ce alegi intre oja clasica si cea semipermanenta?

Ce alegi intre oja clasica si cea semipermanenta?

Selecția de servicii de manichiură a explodat în ultimul deceniu. Oja semipermanenta și gelul de unghii sunt o alternativă nouă la lacurile de unghii tradiționale. Deci, care este diferența dintre oja obișnuită și cea semipermanentă sau gel?

 

Principala diferență între este că oja semipermanentă sau gelul trebuie să fie întărite sub o lampă UV sau LED, în timp ce oja obișnuită este uscată în mod natural. Gelul nu se poate usca în mod natural.

 

Utilizarea timpurie a materialelor naturale, cum ar fi ceara de albine și coloranții, a evoluat în cele din urmă în oja clasică iubită de generații. Oja clasica obișnuită, care poate fi găsită la orice farmacie sau magazin online de înfrumusețare, este ușor de aplicat și o poți schimba rapid în funcție de starea ta.

 

Oja obișnuită a fost o bază culturală atâta timp cât oamenii și-au dorit să-și coloreze unghiile. Un strat subțire de lac colorat peste unghia naturală poate dura câteva zile înainte de a se ciobi, cu opțiunea de a adăuga un strat de bază sau un strat superior. Oja ciobită sugerează că ai nevoie de o nouă nuanță.

 

Pur și simplu, aplicarea lacului de unghii obișnuit este ușor și rapid. Greșelile făcute în timpul procesului de vopsire a unghiilor pot fi remediate rapid prin curățarea cu acetonă și reaplicarea lacului de unghii. Din păcate, ușurința în utilizare și disponibilitatea nu înseamnă că oja obișnuită nu are dezavantajele sale.

 

În lacurile tradiționale de unghii, o listă lungă de substanțe chimice complicate își găsește drumul într-o sticlă. De la bază la coloranți până la diversele ingrediente care permit această strălucire clasică, oja are o rețetă complicată. În plus, lacurile obișnuite de unghii durează impresionant de mult până se usucă. După ce ai aplicat oja, trebuie s-o lași să se usuce cel puțin o jumătate de oră.

 

Dificultatea constă în a-ți aminti că trebuie să faci o pauză privind activitățile în care te angajezi inconștient, cum ar fi să-ți bagi mâinile în buzunar în timp ce se usucă. Chiar dacă poți aștepta suficient de mult pentru ca unghiile să se usuce perfect, noul tău lac se poate ciobi în câteva zile.

 

Dacă ești incredibil de norocoasă sau ești una dintre puținii experți care au descoperit secretul unei manichiuri fără pete, s-ar putea să nu fii familiarizată cu această luptă. Dar dacă ți-a adus aminte de acel uimitor lac albastru care s-a asortat perfect cu rochia ta și apoi s-a pătat la o oră după aplicare sau ciobit cu o zi înainte de eveniment, lacul cu gel poate fi salvatorul pe care îl cauți.

 

Manichiura cu gel și cea cu ojă semipermanentă au devenit rapid un element de bază al salonului. Ce beneficii aduc acestea?

 

  1.  Se usucă rapid

 

Gelul este mai gros ca oja obișnuită. Caracteristica principală care îl diferențiază de o manichiură clasică este că oja cu gel nu se usucă în mod natural. Gelul trebuie să fie întărit sub o lampă UV sau LED pentru a se usca.

Întărirea se referă la plasarea unghiilor sub o lumină LED sau UV pentru a activa procesul chimic care usucă fiecare strat de gel. 

 

  1.  Fără ciobire

 

Cu o formulă durabilă și cu uscare rapidă, unghiile cu gel sau ojă semipermanentă se ciobesc foarte greu. Trebuie să dai efectiv cu mâinile de pământ. Manichiura ta va fi rezistentă la ciobire sau pete, iar culoarea gelului va rămâne la fel de strălucitoare ca în prima zi.

 

  1.  Durabilitate

 

În timp ce se spune că gel și oja semipermanentă durează cel puțin două săptămâni, de fapt acestea pot dura până la o lună - sau atâta timp cât dorești să îți păstrezi manichiura. Singurul efect secundar pe termen lung este că unghia îți va crește în cele din urmă.

 

Îndepărtarea gelului și ojei semipermanente de pe unghii este un proces puțin mai lung și mai complicat decât îndepărtarea lacului obișnuit, dar avantajele merită timpul pentru îndepărtare.

 

Gelul și oja semipermanentă se aplică pe unghia naturală, spre deosebire de unghiile false, care sunt lipite deasupra unghiei, nu vor cauza nicio deteriorare permanentă. Deși vei dori să ai grijă la îndepărtare, cu o întreținere adecvată, unghiile naturale nu vor suferi niciun rău de durată.

 

Cea mai bună modalitate de a îndepărta unghiile cu gel este să mergi la un salon. În ceea ce privește oja semipermanentă, o poți îndepărta în 10 minute la tine acasă cu o acetonă, niște discuri demachiante și folie de aluminiu. Nu uita de un bețișor pentru cuticule!

 

Cel mai mare avantaj al gelului sau al ojei semipermanente este că nu trebuie să-ți mai faci sau retușezi unghiile din 3 în 3 zile. Dacă ai un program încărcat la serviciu și ajungi acasă foarte obosită, evident că nu ai chef să-ți iei unghiile la puricat. Unghiile cu gel te scutesc de acest proces, menținându-ți unghii strălucitoare și fresh pe toată perioada. 

 

Acestea fiind spuse, noi întotdeauna vom alege gelul sau oja semipermanentă deoarece sunt mai practice și durabile.

 

Citeste si Ce culoare de oja ti se potriveste in functie de nuanta pielii