Cariera solida incepe inca de pe bancile scolii fara sa te gandesti la quite quitting in viitor

ARTICOLE

Cariera solida incepe inca de pe bancile scolii fara sa te gandesti la quite quitting in viitor

Cariera solida incepe inca de pe bancile scolii fara sa te gandesti la quite quitting in viitor

Anii de școală au un rol important în definirea și dezvoltarea comportamentelor umane, nu doar la nivelul informațiilor, ci și în privinţa gestionării anumitor situații. Încă de pe băncile școlii se formează anumite obiceiuri, conștiente sau nu, care vor rămâne aceleași și în viața adultă.

Dacă în anii de studiu te mulțumeai doar cu ideea de a primi sarcini repetitive fără găsirea soluțiilor atunci când apăreau probleme, la fel se va întâmpla și la locul de muncă, însă sub denumirea de quite quitting. O carieră solidă se construiește prin mai mulți pași, iar unii țin de mediul în care evoluezi. Găseşti în continuarea articolului detalii despre care sunt aceștia, dar și cum poți să nu ajungi la conceptul de quite quitting:

Căminul modern ajută la construirea unei cariere de succes

Succesul este definit prin mai mulți factori, dar printre cei mai cunoscuți se numără munca neîntreruptă și rezultatele satisfăcătoare. Deși pare de la sine înțeles că doar prin muncă și realizări poți să obții cariera mult visată, există mai multe elemente care stau la baza ei. Locul de studiu și de relaxare contribuie, în egală măsură, la ce numim astăzi un om de succes.

Imagineză-ți că în facultate ai parte de toate condițiile necesare pentru a-ți duce proiectele la bun sfârșit. Totul pornește de la mediul în care îți dezvolți ideile, de la liniștea și confortul pe care ți-l poate oferi un cămin, pe lângă condițiile de relaxare.

Antreprenorul Liviu Tudor, proprietartul campusului West Gate Studios, un complex multicultural privat, și-a dorit să le ofere studeților o șansă reală de a deveni cea mai bună versiune a lor, începând chiar de la locul de conviețuire. West Gate Studios este locul în care tinerii din diferite regiuni ale țării vin să se întâlnească, să învețe și să se formeze, punând bazele unor legături puternice care îi vor ajuta în cariera profesională.

Studenții care fac parte din comunitatea West Gate beneficiază atât de oportunități profesionale, cât și de momente de relaxare. Dincolo de evenimentele realizate pentru comunitate, mai există și spații pentru momente de relaxare și de petrecere a timpului liber. 

Quite quitting: ce înseamnă și de ce ajung angajații în acest stadiu

După cum spuneam mai sus, felul în care persoanele gestionează situațiile în viața adultă este în strânsă legătură cu modul în care comunicau și lucrau în timpul școlii. Acestea pot fi și consecințele conceptului de quite quitting, apărut nu de mult timp în rândul angajaților.

Quite quitting înseamnă că angajații refuză să mai lucreze suplimentar în afara orelor de muncă fără o mărire ulterioară a salariului, dar și faptul că nu se mai stresează în vreun fel cu sarcinile primite. În timpul programului își execută sarcinile, însă fără o implicare prea mare, ci doar în ideea de a fi făcute și livrate.

Mulți ajung aici din cauza rutinei și pentru că au experimentat întâmplări similare la școală când încercau să evite situațiile stresante fără întrebări sau soluții. Când persoanele sunt educate încă de pe băncile școlii să găsească rezolvări pentru situații critice, când se implică în rezolvarea provocările, le vor face față cu bine și în viața profesională. Cu o educație solidă, poți evita rutina și consecințele de acest fel, cum este și quite quitting.

People centricity: cerința angajatului modern

Traversăm o perioadă în care munca se redefinește atât din punct de vedere al felului în care este efectuată, cât și atenției acordată angajatului. Prin urmare, angajații caută acele companii a căror strategie de business implică principiul de people centricity unde există mereu deschiderea către idei inovatoare care au ca punct-cheie angajații. Companiile care aplică acest concept îi încurajează pe angajați să învețe și să crească profesional, în fiecare etapă a lor, dar și să aibă o relație productivă alături de colegi.

Conform unui sondaj realizat de către Genesis Property, 53.4% dintre angajații români consideră că interacțiunea alături de colegi în afara biroului crește coeziunea echipei și productivitatea pe termen lung.

Spre exemplu, YUNITY Park, un parc de birouri din Pipera, vine ca răspuns la toate aceste dorințe, fiind proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului care oferă suport urban pentru experiențe adaptate stilului de viață al angajaților. Spațiul este proiectat pentru a include un amfiteatru modern dedicat proiectelor outdoor, o terasă versatilă la exterior, iar la interior spații de coworking și coliving, un centru modern de conferințe și o cafenea-restaurant.

Așadar, cariera de succes începe încă de pe băncile școlii, fiind influențată de mediul în care fiecare persoană învață și se dezvoltă. Încă de atunci se formează obiceiuri care vor sta la baza deciziilor ulterioare din viața adultă.

 

Sursa foto: Shutterstock.com