ARTICOLE

Beneficii pentru sanatate ale LED-urilor

Beneficii pentru sanatate ale LED-urilor

Te-ai gândit să faci trecerea la iluminatul cu spoturi LED pentru că ai aflat cât de multe beneficii au acestea: pot scădea considerabil factura la curent, lumina este mai calitativă, contribui la reducerea poluării, sunt mai sigure decât alte variante și lista poate continua.

Ceea ce poate n-ai aflat încât este că sporturile LED au avantaje și asupra sănătății și stării de bine.

Știm că iluminatul cu LED are un impact semnificativ asupra mediului încojurător, ajutându-l să se mențină cât mai sănătos, dar în cele ce urmează vei vedea că acest tip de lumină poate avea efecte deosebit de importante și asupra stării de sănătate a oamenilor.

Îmbunătățește procesul de învățare și productivitatea

Cercetările au constatat că atunci când luminile LED sunt instalate într-un mediu în care se studiază, există o creștere a performanței de învățare.

Acest lucru le face o investiție utilă pentru institutele de învățământ, ajutând în primul rând elevii sau studenții. Tot studiile au arătat că și în companiile care optează pentru LED-uri în zonele de lucru a crescut nivelul de productivitate ale angajaților lor.  

Expunerea la lumina LED este cu atât mai necesară în perioadele aglomerate, cum sunt cele cu examene sau de studiu intens, pentru că îi va ajuta pe cei care se pregătesc să învețe mai bine, să rețină mai ușor informațiile, iar procesul să nu fie unul obositor.

Nu conțin substanțe toxice

Becurile fluorescente și incandescente tradiționale conțin diferite niveluri de mercur. Mercurul are efecte toxice, chiar și o cantitate mică dintr-un singur bec poate provoca probleme grave de sănătate pentru sistemul nostru nervos și digestiv, piele, plămâni și ochi. Nu același lucru se întâmplă și atunci când folosești spoturi LED pentru a obține lumina dorită în casă și pentru a fi în siguranță.

Reduc migrenele

Se întâmplă de multe ori că becurile fluorescente tradiționale să pâlpâie, provoacă tulburări la nivelul ochilor și contribuie la degenerarea legată de vârstă. În comparație cu aceste becuri, iluminatul LED pâlpâie mai puțin. Aceasta înseamnă că LED-urile nu au impact asupra celor care suferă de migrene și dureri de cap. Datorită asemănării cu lumina naturală, LED-urile ajută la ameliorarea durerilor de cap pentru persoanele care își petrec cea mai mare parte a timpului în interior.

Echilibrează ritmul circadian

Ritmul circadian, un ciclu de aproximativ 24 de ore perturbat, afectează procesele biologice precum ciclul somn / veghe, secreția hormonală și temperatura corpului. Dezvoltarea recentă a tehnologiei de iluminare cu LED-uri permite LED-urilor să imite lumina naturală și să ajute în acest fel la reglarea unui ritm circadian sănătos.

Reduce stresul și anxietatea

Știm cu toții cât de important este să petrecem timp în aer liber, înconjurați de lumina naturală, pentru a reduce stresul, oboseala și a ne încarcă bateriile. Doar că acest lucru nu este posibil de câte ori ne dorim sau de câte ori am avea nevoie.  Pentru că cei mai mulți oameni sunt ocupați pe parcursul zilei pentru a se bucura de timp în aer liber, iluminatul cu LED-uri poate oferi ajutorul de care avem nevoie fiecare. Iluminarea cu LED a fost asociată cu niveluri scăzute de stres și anxietate în mediul interior.