ARTICOLE

Cere si ti se va da - cum redactezi cereri de joburi

Cere si ti se va da - cum redactezi cereri de joburi

Printre ofertele de joburi nu ai gasit ceva care sa te multumeasca? Consideri ca poti efectua o munca care nu se incadreaza la un anumit job? Exista joburi in care esti specialist, insa ele nu se regasesc printre ofertele de munca ale angajatorilor? In acest caz, fii tu acela care face o cerere de job, in care sa specifici ce oferi si ce doresti.

Cereri de joburi - urmatorul pas

Ai trimis CV-uri la nenumarate oferte de joburi si totusi nu esti multumit de rezultat? Ia initiativa si redacteaza una sau mai multe cereri de joburi unde sa definesti exact locul de munca pe care il cauti si pregatirea pe care o ai pentru respectivul job. Citeste mai jos cateva indrumari pentru a redacta corect aceste cereri de joburi pentru mai multe sanse sa fii recrutat.

Ca si o oferta de munca, atunci cand scrii diverse cereri de joburi trebuie sa te axezi pe cateva elemente cheie prin care sa il faci pe angajator sa inteleaga foarte clar ceea ce doresti. Aceste cereri de joburi joaca rolurile CV-ului si ale unei scrisori de intentie, in sensul ca vei puncta:

  • denumirea jobului pe care vrei sa il ocupi;
  • experienta de cariera pe care o ai in domeniu;
  • aptitudinile care te promoveaza pentru respectivul job;
  • programul pe care il poti sustine la job;
  • nivelul de salariu solicitat sau o limita minima;
  • evetualele bonusuri si disponibilitatea sau nu pentru efectuarea de ore suplimentare.

Cele mai multe cereri de joburi trebuie sa vina in intampinarea eventualelor intrebari ale angajatorului. Cu cat stii sa te promovezi mai bine in aceste cereri de joburi, cu atat vei avea mai multe sanse sa fii sunat de catre angajator.

Unde trimiti aceste cereri de joburi?

Atunci cand doresti sa obtii un job la anumite companii care nu au anunturi de recrutare publice, redacteaza mai multe cereri si trimite-le departamentului de resurse umane sau unui reprezentant al departamentului unde vrei sa lucrezi. Atunci cand alegi sa redactezi cereri de joburi in loc sa trimiti doar un CV si o scrisoare de intentie iti cresti sansele de a transmite angajatorului exact ceea ce vrei si ceea ce poti oferi intr-o forma mai succinta si mai usor de parcurs.

Astfel de cereri de joburi pot echilibra ofertele de locuri de munca ale angajatorilor si pot fi surse solide de recrutare. Nu ezita sa redactezi cateva cereri de joburi pentru domeniul sau domeniile in care esti specialist si sa le trimiti companiilor care te intereseaza, vei iesi in evidenta ca o persoana interesata de munca si de valorile promovate de organizatie.