ARTICOLE

5 actiuni necesare inainte sa accepti un job

5 actiuni necesare inainte sa accepti un job
Cautarea unui loc de munca este grea, obositoare si consumatoare de timp. Atunci cand insa efortul iti este rasplatit cu o oferta de job cu termenii si conditiile pe care le vrei, ai putea uita multe lucruri esentiale. Chiar daca presiunile financiare sunt mari, poti alege sa fii selectiv, atat timp cat consideri ca obtii ceea ce vrei.

Citeste cele 5 actiuni necesare inainte de a semna un contract pentru job

  • Analizeaza descrierea jobului si a companiei

Trebuia sa fi facut o documentare adecvata inainte de a aplica pentru respectivul loc de munca, insa cercetarea atenta a cerintelor si responsabilitatilor este in masura sa te scuteasca de surprize pe viitor. Revezi fisa postului, sarcinile cheie si responsabilitatile. Incearca sa prevezi ziua si mediul de lucru, felul in care compania lucreaza.

  • Pachetul salarial, mai important decat salariul

Banii conteaza, insa nu te arunca la o oferta doar daca pare ca este platita mai bine. Cantareste intregul pachet salarial si nu doar componenta de salariul. Compara toate bonusurile, salariul actual, evetualele tichete sau beneficii cu ceea ce ai in prezent la job. Asigurarea medicala sau zile in plus la concediu trebuie luata in considerare.
 
  • Evalueaza oportunitatile de promovare

Fii atent la sansele de promovare pe verticala in organizatie, rolurile si responsabilitatile. Daca urmeaza sa coordonezi un proiect renumit care iti va deschide numeroase usi, accepta oferta, chiar daca banii sunt mai putini. In plus, in joburile de vanzari, marimea echipei, aria de acoperire regionala si regiunile in sine sunt, de asemenea, importante atunci cand accepti un job.

Ia in considerare posibilitati de dezvoltare profesionala si personala si de training pentru urmatorii ani. Daca esti tanar, cursurile intensive din cadrul companiei te ajuta in promovare.

  • Fii atent la orele de calatorie si la programul flexibil

Energia pierduta in deplasarile cu masina sau delegatiile poate atarna greu in alegerea unui job. Programul flexibil poate fi un avantaj sau, din contra, poate preferi ore fixe, in functie de care sa iti aranjezi restul zilei.
 
  • Analizeaza circumstantele personale

Unoeri, o oferta de job poate presupune relocare. Nu te arunca sa iei decizii pripite. Analizeaza ce impact are o mutare intr-un alt oras sau tara asupra vietii tale profesionale si personale.
 
Tine minte toti acesti factori inainte de a raspunde unei oferte de job. Pe langa acestea, daca exista vreun aspect din oferta pe care nu il intelegi, solicita clarificari imediat. Este mai bine sa faci acest lucru acum decat sa regreti mai tarziu. Daca totul se potriveste, inseamna ca acesta este locul de munca potrivit.
 
Daca nu, gaseste pe Myjob.ro un job mai bun!