ARTICOLE

Topul celor mai cautate posturi in domeniul IT

Topul celor mai cautate posturi in domeniul IT

Odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparut tot mai multe posturi de Software Development. Cerinta pe piata este tot mai mare, dezvoltarea de software crescand alarmant. Companiile din domeniul IT si tehnologic cauta in permanenta oameni noi, competenti care sa creeze noi programe sau sa le dezvolte pe cele existente deja.

Iata care sunt cele mai cautate posturi din domeniu:

1. Software Engineer sau Inginer Programator

Desi este adesea confundat cu un programator, un Software Engineer are un rol total diferit. Acesta se concentreaza pe proiectarea software-ului, în timp ce programatorul scrie codul care ruleaza software-ul.

Inginerii de software se ocupa în primul rand de proiectarea sistemului si de tot ce presupune acest lucru, de la analizarea bugetului, la analizarea cerintelor pietei si a clientilor directi si pana la dezvoltarea, testarea si întretinerea software-ului sau a aplicatiei create.

2. Software Developer sau Programator de software

Un Software Developer are ca responsabilitate principala dezvoltarea software-ului proiectat de un Software Engineer. Acesta creeaza aplicatii informatice care permit utilizatorilor sa execute anumite activitati pe computere, telefoane sau alte dispozitive electronice.

Dezvoltatorii de software pot, de asemenea, dezvolta sau personaliza programele si aplicatiile deja existente, pentru a le aduce imbunatatiri, odata cu dezvoltarea tehnologiei. Un Software Developer colaboreaza strans cu analistii, designerii si personalul IT, pentru finalizarea proiectelor in care este implicat.

3. Front End Developer

Front End Developerul este responsabil de gestionarea detaliilor complexe ale partii frontale a proiectului, care necesita analiza cerintelor de proiectare, precum si recomandarea solutiilor tehnice pentru a face proiectul eficient si usor de utilizat.

In plus, se ocupa de rezolvarea bugurilor si corectarea greselilor din cod, sau raportarea acestora catre persoanele care le-au creat. Un Front End Developer cunoaste numeroase limbaje de programare. Acesta lucreaza alaturi de echipa de design, pentru a da viata proiectelor.

4. Java Developer sau Programator Java

Un Java Developer creeaza aplicatii complexe, in special pentru domeniul web. Acesta trebuie sa stapaneasca foarte bine limbajul de programare Java. Se ocupa de crearea de meniuri interactive pentru site-uri, care se misca in momentul in care utilizatorul ajunge cu mouse-ul pe ele, si, in unele cazuri, adauga sunete specifice, care sa aiba legatura cu tematica site-ului. Acesta isi scrie singur codul si, in plus, se ocupa de revizuirea aplicatiilor Java existente deja pentru a le imbunatati sau pentru a repara bugurile care apar pe parcurs.

5. Web Developer

Un Web Developer este responsabil cu scrierea codului pentru crearea unui site sau a unei aplicatii. Fara acesta, site-urile web nu ar putea exista. Web Developerul este responsabili cu proiectarea, codarea si modificarea site-urilor Web. Acesta se asigura ca totul functioneaza corect si, cand este cazul se ocupa de rezolvarea bugurilor. Lucreaza cot la cot cu Designerii si restul departamentului de IT pentru a pune un site "pe picioare".