ARTICOLE

De ce nu trebuie sa alegi un job doar pentru bani

De ce nu trebuie sa alegi un job doar pentru bani

Desigur, banii sunt extrem de importanti pentru traiul zilnic, pentru satisfacerea nevoilor si a micilor mofturi, insa asta nu inseamna ca trebuie sa muncesti doar pentru bani. In momentul in care iti cauti un job, sau vrei sa-l schimbi pe actualul cu unul mai bine platit, trebuie sa pui in balanta mai multe lucruri, nu doar banii.

In prezent tot mai multe persoane lucreaza pentru a face bani, chiar daca urasc locul de munca. Cu toate acestea, se sacrifica pentru a cumpara masini, electronice, haine si alte lucruri despre care cred ca le vor aduce fericirea. Cu toate acestea, multi uita ca banii nu pot cumpara fericirea si se intreaba de ce nu pot fi fericiti.

Desigur, gasirea unui job cu un salariu bun este ideala, insa cand accepti o oferta nu trebuie sa te gandesti doar la bani, ci si la viitorul tau in companie. Pune in balanta atat lucrurile pozitive legate de jobul respectiv, cat si pe cele negative. In ce parte se inclina balanta? Merita sa lucrezi intr-un loc care nu-ti aduce deloc fericire si implinire, doar pentru bani?

Iata care sunt principalele motive pentru care nu trebuie sa alegi un job doar pentru bani.

Nu vei castiga niciodata suficienti bani

Cu cat castigurile tale se maresc, cu atat cresc nevoile si cheltuielile si nu vei avea niciodata suficienti bani pentru a le satisface pe toate. Mai mult, chiar daca vei primi cel mai mare salariu din companie pentru postul pe care-l ai, vei simti ca esti platit prea putin si, in final, vei fi neimplinit si nefericit.

Schimbarea frecventa a locului de munca

Schimbarea frecventa a locului de munca nu iti va aduce fericire. La inceput poate parea tentant, dar apoi apare rutina si obisnuinta, deoarece, inevitabil, vei ajunge sa faci acelasi lucru zilnic. Acest lucru poate deveni rapid unul plictisitor, mai ales daca lucrezi intr-un domeniu care nu te atrage.

Mai multi bani, mai multe datorii

Odata cu salariul, cresc si datoriile! Daca la inceput te imprumuti pentru a-ti cumpara un frigider, apoi te vei gandi la o masina, o casa etc. Asadar, nu te vei putea bucura pe deplin de banii castigati deoarece vor fi cheltuiti pe datoriile pe care le faci la banca pentru a-ti satisface nevoile.

Te transformi intr-un sclav al banilor

Daca lucrezi doar pentru bani, odata ce avansezi in cariera, vei deveni un sclav al banilor. Vor fi singurul motiv pentru care muncesti, si singura bucurie pe care o ai de la viata. Vei uita sa te mai bucuri de micile bucurii ale vietii, acelea care aduc intr-adevar fericirea.

Risti sa suferi de depresie

In momentul in care iti urasti jobul, nivelul de stres si anxietate creste radical. Acestea duc la aparitia depresiei. Multe persoane care nu lucreaza intr-un domeniu care sa le placa si nu fac parte dintr-un colectiv care sa le aprecieze risca sa sufere de despresie.

Te intrebi ce altceva poti face?

Gaseste acel job care sa-ti aduca atat satisfactii materiale cat si spirituale. Acel loc de munca la care sa te intorci zilnic cu placere, sa muncesti de drag, din pasiune. Poti face asta indiferent de varsta, daca iti doresti cu adevarat.

Daca domeniul respectiv este unul necunoscut pentru tine, invata! Poti oricand sa inveti lucruri noi citind carti de specialitate si urmand cursuri online si cine stie, poate vei deveni cel mai bun in domeniul respectiv, pentru ca in momentul in care faci un lucru din pasiune ai sanse de o suta de ori mai mari sa-l faci mai bine decat restul oamenilor.