ARTICOLE

Cum sa te asiguri ca perioada de internship se incheie cu un job full-time

Cum sa te asiguri ca perioada de internship se incheie cu un job full-time

Urmezi un program de internship si iti doresti ca dupa terminarea acestuia sa obtii un job full-time in cadrul companiei respective? Atunci trebuie sa stii ca nu este suficient sa iti faci treaba la timp. Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa obtii un post full-time in cadrul companiei pentru care faci internship.

Creeaza o impresie buna despre tine

Ca intern este treaba ta sa le arati colegilor si superiorilor ca dai dovada de profesionalism si responsabilitate la locul de munca. Daca superiorul direct primeste feedback pozitiv de la colegi despre tine, si a avut la randul lui o experienta de lucru placuta, sansele sa-ti propuna un job full-time cresc semnificativ.

Cere taskuri suplimentare

Daca taskurile pe care le ai nu iti ocupa tot programul de lucru, nu sta degeaba. Vorbeste cu superiorul si cere-i sa-ti ofere taskuri suplimentare. In acest fel dai dovada de seriozitate si de implicare in cadrul companiei pentru care lucrezi.

Da dovada de initiativa

Daca ai ocazia nu ezita sa vii cu idei cand situatia o impune. De asemenea, daca ai idei de dezvoltare pentru companie nu ezita sa-ti spui parerea. Orice idee poate fi buna, chiar si una venita de la un intern. Nu uita ca initiativa este intotdeauna apreciata de superiori.

Urmeaza regulile companiei

Fiecare companie are propriile reguli pe care angajatii trebuie sa le urmeze. Tu nu trebuie sa faci exceptie, mai ales daca iti doresti ca dupa terminarea internshipului sa ramai in cadrul companiei. Asigura-te ca esti la curent cu regulamentul intern al companiei si acorda-ti timp pentru a invata regulile organizatiei.

Asigura-te ca predai proiectele la timp

Daca lucrezi la un proiect cu un deadline fix, asigura-te ca il predai la timp. Intarzierea acestuia nu te va pune intr-o lumina buna si nu te va ajuta sa obtii un job full-time.

Solicita feedback de la superiori

Solicita in permanenta feedback de la superiori. In acest fel vei invata ce trebuie sa imbunatatesti si ce trebuie sa inveti mai bine pe viitor. Asigura-te ca superiorii iti ofera in permanenta feedback constructiv si invata din propriile greseli.

Nu astepta sa iti propuna ei un post! Fa tu primul pas

Daca te apropii de finalul perioadei de internship nu astepta ca managerul sa vina sa tine si sa-ti propuna un job full-time. Programeaza o intalnire cu acesta si intreaba-l daca are posturi libere pentru angajare, insa nu inainte de a-i multumi pentru oportunitatea de a urma programul de internship si de a-i spune clar ca iti place sa lucrezi in cadrul companiei respective.

Exprima-ti dorinta de a te intoarce in cadrul companiei dupa incheierea studiilor

Odata ce termini programul de internship nu uita sa-ti arati aprecierea pentru compania pentru care ai lucrat si sa le comunici ca iti doresti ca dupa terminarea studiilor sa lucrezi in cadrul companiei respective. Pastreaza legatura pe retelele sociale cu fostii colegi si cu superiorii pe toata durata studiilor. Nu uita sa le scrii mesaje de felicitari cu ocazia sarbatorilor sau a zilelor de nastere pentru a le arata ca nu i-ai uitat.