ARTICOLE

Cum sa angajezi un specialist sau inginer in telecomunicatii

Cum sa angajezi un specialist sau inginer in telecomunicatii

Primul pas in angajarea unui specialist sau inginer in telecomunicatii este crearea unui anunt atractiv. Anuntul are scopul de a atrage cei mai buni candidati asadar calitatea acestuia este foarte importanta.

Specialist in telecomunicatii

Un specialist in telecomunicatii pune bazele sistemelor de comunicare prin programarea retelelor de telecomunicatii de voce si date.

Responsabilitati:

Se ocupa de planificarea noilor instalatii de retea prin studierea specificatiilor tehnice si pregateste scheme de instalare.

Pune bazele retelelor de voce si date urmarind caracteristicile de programare. Stabileste interfata de lucru a programelor de integrare, in conformitate cu standardele industriale.

Verifica functionarea echipamentelor de lucru prin testarea circuitelor, programarea de noi circuite, echipamente si alarme; identificarea si corectarea problemelor.

Realizeaza o documentare privind retelele de lucru prin inregistrarea schemelor de configurare si programare.

Mentine reteaua de telecomunicatii prin depanarea si repararea intreruperilor si testarea procedurilor de back-up ale retelei.

Mentine relatia cu clientii prin ascultarea si rezolvarea problemelor acestora, raspunzand la orice intrebari.

Mentine un mediu de lucru sigur si curat, urmand standardele si politicile companiei.
Isi actualizeaza in permanenta cunostintele de lucru prin participarea la oportunitati educationale, citirea publicatiilor tehnice.

Abilitati si competente pentru un specialist in telecomunicatii

Cunoasterea sistemelor de operare folosite in telecomunicatii, atentie la detalii, rapiditate in luarea deciziilor, inovatie, bune abilitati de comunicare, focus pe rezolvarea problemelor.

Inginer telecomunicatii

Un inginer in telecomunicatii are aceleasi responsabilitati ca un specialist in telecomunicatii, insa, inginerul are responsablitati in plus.

Responsabilitati:

Indeplineste obiectivele organizatiei prin acceptarea dreptului de proprietate pentru indeplinirea unor noi sarcini; exploreaza noi oportunitati care sa dea valoare serviciilor oferite.

Verifica si instruieste specialistii in telecomunicatii si se asigura de eficienta serviciilor pe care acestii le ofera.

Se ocupa se recrutarea si instruirea de noi angajati in telecomunicatii.

Comunica in permanenta cu echipa de HR pentru acordarea de bonusuri si beneficii pentru oamenii pe care ii are in subordine.

Isi imbunatateste in permanenta cunostintele in domeniu prin participarea la diverse cursuri, prezentari si prin citirea publicatiilor specifice.

Studiaza in permanenta concurenta si vine cu idei inovatoare pentru compania in care lucreaza.

Abilitati si competente pentru un inginer in telecomunicatii

Inovatie, abilitati de proiectare, flexibilitate, bune abilitati de comunicare scrisa si verbala, independenta, abilitati de conducere, rapiditate in rezolvarea problemelor.

Descrierea companiei

Nu uita ca la finalul anuntului de angajare sa scrii o descriere a companiei care sa atraga candidatii. In plus, listarea de bonusuri si beneficii pe care le oferi angajatilor este foarte importanta pentru atragerea celor mai buni aplicanti.