ARTICOLE

Foloseste cuvintele potrivite pentru o marire de salariu

Foloseste cuvintele potrivite pentru o marire de salariu

De fiecare data cand negociezi cu un potential angajator un salariu pentru viitorul job sau ceri o marire de salariu sefului, trebuie sa folosesti cei mai potriviti termeni cand este vorba de bani.

A solicita un anumit salariu la interviul de angajare sau in negocierile cu managerul inseamna sa iti exprimi valoarea pe piata muncii. Putina practica in ceea ce priveste negocierea te poate ajuta sa iti pui la punct un discurs care sa te ajute in cererea de salariu sau in activitatea de zi cu zi de la job.

Obtine o marire de salariu

Cheia ca sa obtii o marire de salariu de la sef este sa iti exprimi solicitarea intr-un mod din care sa rezulte ca te-ai documentat. Iata o sugestie pentru a cere marirea de salariu: “Mi-am evaluat activitatea la job si felul in care am progresat in ultimele luni si doresc sa vorbesc cu dumneavoastra despre o marire de salariu.”

Aceasta abordare ii spune managerului ca:

  • ti-ai analizat munca si sarcinile de job;
  • marirea de salariu nu vine numai in urma unei dorinte de mai multi bani.

Daca seful spune nu: In ciuda documentarii tale, este posibil ca seful sa iti refuze marirea de salariu. Incearca, in aceasta situatie, sa afli care este motivul refuzului:

  • compania are probleme financiare sau deja si-a impartit bugetul in acest an;
  • managerul tau considera ca munca pe care o faci nu valoreaza atat de mult.

Arata-ti interesul pentru a-ti imbunatati activitatea la job intrebandu-l pe manager ce iti recomanda pentru a fi in topul performerilor din echipa.

Negociaza un salariu mai mare

Atunci cand participi la un interviu de angajare si esti pe cale sa obtii jobul dorit, trebuie sa stii cum sa negociezi cu noul angajator pentru un salariu care sa te motiveze. Daca ti s-a oferit o suma de bani insa speri la mai mult, cheia este sa ceri un salariu mai mare intr-o maniera pozitiva.

Poti puncta ca iti place cu adevarat compania, echipa, valorile promovate si ca ai dori cu adevarat acest job, insa ai nevoie de ceva mai multi bani la salariu pentru a putea sa te muti de la actualul job.

Daca angajatorul spune nu: Chiar si cand soliciti in mod politicos, este posibil ca angajatorul sa nu fie dispus sa iti dea mai multi bani la salariu. In acest caz, considerand ca vrei sa ramai la job, telul tau este sa afli ce posibilitati ai in viitor cu privire la salariu. Poti aborda in urmatorul mod: “Daca imi demonstrez valoarea la job, care sunt posibilitatile pentru o viitoare marire de salariu?”